Bagi memudahkan anda melihat keseluruhan tajuk entry, sila tekan SITEMAP pada menu di atas.

Baca Cerita Yang Best - Klik, Jangan Tak Klik!

Buah Dada Budak SekolahBEGINI...mangsa menunjukkan cara guru terbabit memeriksa mereka.


Salam semua. Tadi ada terbaca kat Metro pasal kes raba budak sekolah nih. 4 sure korang pun tau kan??? Aku bukannya nak ulas panjang tentang isu ni, just nak taruh kat blog ni jugak. Bagi aku guru disiplin ni gila. Gila seks tu dah tentu la... Tapi bagi aku, dia gila sebab dia tak pikir panjang sebelum buat tindakan bodoh tu. Jom baca berita pasal kes raba tu...


KUALA LUMPUR: Gara-gara mahu menjadi ‘doktor’, seorang guru disiplin sebuah sekolah menengah di Ampang, di sini, diberkas polis selepas didakwa mencabul 12 pelajar perempuan, Jumaat lalu. Difahamkan, guru lelaki berusia lewat 30-an itu mahu melakukan pemeriksaan mengenai tahap kesihatan semua pelajar terbabit terlebih dahulu sebelum merotan mereka kerana gagal hadir ke perhimpunan sekolah.

Dalam kejadian kira-kira jam 7.30 pagi itu, semua pelajar terbabit dilaporkan tidak mengikuti perhimpunan sekolah kerana mendakwa mahu menyiapkan kerja sekolah di dalam kelas. Menurut sumber, ketika guru disiplin itu melakukan rondaan, dia melihat kumpulan 12 pelajar perempuan tingkatan tiga berkenaan berada dalam kelas sebelum memarahi mereka.

“Guru disiplin terbabit mahu mengambil tindakan terhadap semua pelajar berkenaan kerana tidak mengikuti perhimpunan. “Biarpun semua pelajar cuba menjelaskan keadaan sebenar, guru terbabit tidak mempedulikan alasan itu, sebaliknya memberitahu akan melakukan pemeriksaan kesihatan terhadap semua mereka sebelum mengambil tindakan,” katanya. Sumber berkata, guru disiplin itu dengan bersahaja memberitahu akan memeriksa tahap degupan jantung mereka.

“Dia mendakwa bimbang tahap kesihatan pelajar berkenaan akan menyebabkan mereka pengsan atau mengalami masalah jika dirotan membuta tuli. “Guru lelaki terbabit memegang payu dara semua pelajar perempuan berkenaan. Difahamkan, dia mengambil masa kurang daripada 10 saat untuk melakukan pemeriksaan bagi setiap pelajar pada peringkat pertama,” katanya. Sumber berkata, disebabkan ketakutan, semua pelajar terbabit akur dengan tindakan guru terbabit.

“Guru disiplin terbabit bagaimanapun sekali lagi melakukan tindakan keji apabila dia mendakwa tidak berpuas hati dengan pemeriksaan kali pertama sebelum melakukannya sekali lagi. “Kali ini, dia didakwa memasukkan tangan ke dalam baju semua pelajar perempuan terbabit. Selepas berpuas hati, guru disiplin itu merotan tangan semua pelajar dan meninggalkan kelas berkenaan,” katanya. Sumber berkata, sebaik pulang ke rumah, pelajar perempuan berkenaan mengadu perbuatan guru terbabit kepada waris.

“Waris yang mendapatkan khidmat Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) kawasan berkenaan tampil membuat laporan di Balai Polis Pandan Indah,” katanya. Sebaik menerima laporan, sepasukan anggota polis menahan guru disiplin itu berhampiran sekolah menengah berkenaan, kira-kira jam 11 pagi Sabtu lalu . Difahamkan, dia direman empat hari bagi membantu siasatan dan kes disiasat mengikut Seksyen 354 Kanun Keseksaan (KK) iaitu menggunakan kekerasan dengan niat mencabul kehormatan.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Asisten Komisioner Asisten Komisioner Amiruddin Jamaluddin ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan selain penahanan guru terbabit.


zizan bogel
KUALA LUMPUR – Desas-desus mengenai Zizan Raja Lawak, 27, dan Dira Abu Zahar, 27, bakal menjadi pengacara rancangan hiburan sensasi Melodi ternyata benar setelah pengurusan TV3 mengesahkannya semalam.

Penerbit Melodi, Azman Abd. Ghafar berkata, pemilihan Zizan dan Dira dibuat bagi menggantikan Fara Fauzana dan Wahid Senario yang sudah enam tahun mengendalikan rancangan itu.

“Tidak dinafikan kehebatan dan keserasian gandingan Fara dan Wahid sepanjang enam tahun mengacarakan Melodi, tetapi kami merasakan pertukaran pengacara adalah salah satu langkah strategik yang wajar dilakukan.

“Kami yakin dan percaya dengan bakat yang dimiliki oleh Zizan dan Dira serta gandingan mereka berdua mampu menyerikan program ini dengan corak pengacaraan yang sudah sebati dengan penonton,” katanya dalam satu kenyataan yang dikeluarkan di sini semalam. Bagaimanapun tegas Azman, dia tidak mahu penonton setia rancangan tersebut salah faham dan menganggap telah timbul masalah di antara pihak penerbit dengan Fara dan Wahid.


SUMBER: http://radiokita-malaysia.blogspot.com/


Assalamualaikum semua. Malam ni, Muhammad Burn perasan yang Muhammad Burn telah di tag. Haa, terkejut ke??? Ting tong ting tong alexander! Bwahaha... Apa yang aku ngarut nih... Act kepala aku yang ting tong sebenarnya...

Pertama sekali aku nak ucap terima kasih la kepada bro Taufiq Tiramisu yang sudi tag aku. Selalu aku tak jawab tag2 yang jenis tanya dan jawab sendiri, sbb aku anggap pompuan je suka buat benda2 gini... Aku bagi example la yer:

Soalan: Siapakah org terakhir yg awk msj?
Jawapan: Err, my fwen kowt...
Soalan: Siapakah nama bf/gf anda?
Jawapan: Im single n available ok!

Hahahahahaha.... bagi peluang aku nak gelak jap! Hahahahahaha.....

Ehem, (nada serius) tapi hari ni aku akan jawab, tu pun sbb aku tengok bro Taufiq pun jawab slmba je(merepek/merapu/meraban).


Okeh, soalan2nya berbunyi seperti berikut:

1. Adakah kau rasa kau HOT? – Hot giler, air takdak sekarang. Mcm mana nak mandi? Adeh...

2. Upload pic kau dari pc sekarang jugak!

Muhammad Burn
3. Cerita la pasal gambar tu - Serius tu gambar aku. Ape?? Tak caye??? Lantak la...

4. Bila kali terakhir kau makan ayam? – Baru je. Order nasi goreng ayam. Tak sedap, ayam keras macam batu.

5. Lagu terakhir yang kau dengar? – Awan nano, sumpah aku dah tangkap cintan lagu nih. Jom tengok vid lagu tu kat SINI.

6. Apa yang kau buat selain menyelesaikan tag ni? – Bernafas. Ye la, tak nafas, matila aku.

7. Selain nama sendiri, anda dipanggil dengan nama apa? – Burn. Orang tak panggil nama aku. Bahkan ramai tak tau pun nama betul aku.

8. Tag lagi 8 orang! - Geekz36 Alfieean Warsi Musang Merah Yuki Chan Tuan Belog Siti Hajar Masri Fizah Kurekure Comel – Adeh, awat ramai sangat nih...

9. Siapakah No 1? – Pasangan gay gua. Haha! Nak mapos??? Member gua la...

10. Cakap sesuatu pasal No 5 – Hmm, beliau seorang blogger yang aku respek, dan ada stail tersendiri. Blog dia pun best.

11. Orang No 3 ada hubungan dengan sape? – No 3 ada hubungan sejenis. Haha... No 3 tu kawan aku. Aku panggil dia Gwen. Single lagi taw. Ada yang nak berkenalan???

12. Bagaimana pula dengan budak No 4? – Bagaimana apa??? Dia student UITM.

13. Pesanan buat No 6? - Smoga berbahagia selalu!

14. Kata kata cinta untuk No 2? - Gua cinta lu beb! Besok kita kuar makan lagi k. (dgn dia la gua gi makan tadi)

15. Adakah No 7 dan 8 punyai persamaan? – Ada. Dua2 warganegara Malaysia. 1Malaysia la katakan...

16. Berikan 5 perkara yang kau tahu pasal No 1 – Dia budak johor, Dia giler game, Kepala dia ting tong jugak, Dia nih penyabar tak macam aku, dan last sekali, dia baik hati macam aku. Bwahaha!!! (sape suruh tanya soalan bukan2)

17. Persamaan antara kambing dengan lembu – Dua2 tak gi skolah.

18. Perasaan ketika jawab test ni – Aku pun tak faham dgn perasaan aku. Bleh panggilkan doktor tak???

19. Adakah kau tahu Rizman itu sengal? – Bro ni ke buat soalan ni??? Kalau ye, ko memang sengal.

20. Gay or les? - Bisex! Bwahahah!! (jgn wat pasal,nabi tak ngaku umat)


Ps : Sorry ye aku merepek banyak sangat. Kalo korang menyampah, abaikan saja entry ni... peace no war!!!



The Maine Mediafire
Salam 1 Malaysia. Jom layan lagu2 dari album Can't Stop Won't Stop, daripada The Maine. Can't Stop Won't Stop adalah album studio pertama oleh band The Maine. Ia dikeluarkan pada 8 Julai 2008 oleh Fearless Records. Dah lama dah lagu2 ni, tapi kalau korang belum pernah dengar lagi, dan korang memang minat band yang genrenya macam simple plan dan good charlotte, bleh la cuba The Maine pulak.


Download kat SINI


khurafat mediafire

Single link, 245mb. Klik SINI. Pilih slower download, tunggu beberapa minit, n boleh click untuk start download. Gunakan internet download manager untuk download dengan lebih pantas! Tak faham, boleh tanya k...


Assalamualaikum... Selamat pagi semua, dan salam penghulu segala hari. Hari ni, saya nak minta maaf sangat2 kepada semua yang tinggal jejak, tapi tak dibalas. Kesibukan melanda, dan saya sendiri telah terjebak dalam masalah baru2 ini... Maafkan saya.

Namun dalam kesibukan dan stress, saya berasa gembira kerana betta fish yang saya order dari JB, dah pun selamat sampai. Alhamdulillah, ikan cantik dan saya sangat berpuas hati. Cuma saiz ikan sedikit kecil dan terpaksa tunggu dulu untuk breeding.



Okaylah... sampai sini saja dulu pagi ni yer :)



gambar doremon
Jika saya Doremon, saya tidak akan keluar rumah. Saya hanya akan keluar pada waktu malam. Saya akan mengurung diri saya seperti drakula yang takutkan cahaya. Kenapa??? Sebab saya malu kerana mempunyai kepala yang bersaiz besar. Tangan dan kaki seperti tombol pintu dan tidak mempunyai jari. Jika saya keluar dari rumah pada siang hari, saya akan di cop sebagai “pervert” kerana keluar tanpa seurat benang. Malu dowh!

gambar doremonKan bagus kalau saya tampan camni...

Bahkan saya takut saintis-saintis di Malaysia akan melakukan post mortem terhadap diri saya. Saya tahu saya sangat comel, tetapi tak semua manusia di Malaysia akan fikir begitu. Ramai yang sangat iri hati terhadap kechomelan dan bakat saya yang boleh mengeluarkan pelbagai benda seperti berus jamban dan berus gigi dari poket saya. Mereka langsung tidak mengendahkan slogan "One Malaysia". Sepatutnya mereka menerima kepelbagaian spesis di malaysia!

gambar doremonFoto saya ketika sedang kecewa...

Namun, seperti manusia doremon juga punya hati dan perasaan. Sebenarnya saya sangat kesepian. Saya juga ingin mendirikan rumah tangga dan menginginkan sebuah keluarga yang bahagia. Saya sudah lama menaruh dendam berahi kepada seekor kucing parsi yang tinggal di sebelah rumah. Bulunya yang lebat meruntum hati dan jantung saya. Namun apakan daya, saya hanya mampu skodeng dari jauh untuk melihat aksi genit kucing betina tersebut.

gambar doremonBakal anak-anak saya yang comel seperti saya...

Apabila saya sudah diterima masyarakat suatu masa nanti, saya bercita-cita untuk membina gerai “big apple” sendiri. Saya akan membuat banyak cawangan di serata Malaysia, tetapi tiada siapa dibenarkan membelinya. Sebab saya seorang yang tamak, dan hanya saya yang boleh makan donut tersebut.Bwahaha!!! (gelak jahat)

gambar doremonFoto saya yang sedang ketawa seperti syaitan nirrajim...

Eh, kucing parsi tu dah kuar bersenam depan rumah la... Lain kali la kita sembang lagi yer. Meooow!!!!



Ps: Jom ramai2 terjah dan join contest Cik Atika! Dengan ini, saya selaku Doremon dengan bangganya mengetag bro geekz36, alfieean warsi, dan musang merah!

konek kontol melayu

AMPANG JAYA – Dua warga asing terima padah selepas menyamun beg tangan seorang wanita, Siti Aisyah Mahayuddin, 28. Salah seorang daripada mereka mati manakala seorang lagi cedera parah selepas motosikal yang mereka tunggangi merempuh kereta mangsa di Jalan Mega 11, Taman Mega Jaya di sini semalam.

Masa tu pukul 8.30 pagi. Seorang suspek berusia 35 tahun mati selepas tertonggeng ke dalam longkang hingga menyebabkan kemaluannya pecah. Kawan dia berumur 24 tahun pula kritikal selepas cedera parah di kepala dan kini dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Ampang.

Lokasi penonggengan tu ialah di persimpangan jalan kira-kira 200 meter dari lokasi beg tangan mangsa disamun. Siti Aisyah Mahayuddin dikatakan hendak menutup pintu pagar rumahnya selepas meletakkan beg tangan di tempat duduk penumpang depan kereta Toyota Vios miliknya.

Time dorang sambar handbag tu, perempuan tu cuba halang. Pastu perampok durjana tu tendang pompuan tu. Perempuan tu tak puas hati terus kejar dorang dgn kete dia. Skali dorang sudah masuk jalan mati (padan muka). Masa dorang patah balik tu la bertembung balik dgn kereta mangsa tu...


Ps: Ganas gak perempuan tu yer. Hehe...


putus tangangambar hiasan ikhsan google


Seorang penarik kereta hampir putus tangan kirinya selepas ditetak dengan sebilah pedang di Kampung Tok Jiring di Kuala Terengganu semalam.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah negeri ACP K Manoharan berkata tangan mangsa ditetak pemilik sebuah kereta yang cuba ditarik dalam kejadian kira-kira pukul 4.20 petang. Beliau berkata dalam kejadian itu, penarik kereta yang berusia 48 tahun bersama empat lagi rakannya pergi ke rumah seorang pemilik kenderaan yang gagal membayar ansuran selama lima bulan.

"Berdasarkan laporan polis yang dibuat rakan mangsa, penarik kereta itu bersama seorang lagi rakannya menyerahkan surat kebenaran daripada pihak bank untuk menarik kereta tersebut kepada suspek.

"Namun sebaik sahaja membaca surat itu, suspek masuk ke dalam rumah sebelum keluar semula dengan membawa sebilah pedang dan terus menetak mangsa," katanya kepada pemberita hari ini.

Manoharan berkata mangsa yang cedera parah di tangan kirinya itu dikejarkan ke Hospital Sultanah Nur Zahirah dan dihantar ke Hospital Universiti Sains Malaysia, Kubang Kerian, Kelantan untuk menyabung bahagian tangan yang hampir putus itu. Katanya suspek berusia 42 tahun yang berasal dari Besut telah datang ke Ibu Pejabat Polis Daerah Kuala Terengganu kira-kira pukul 9 malam semalam membuat laporan dia diserang oleh penarik kereta tersebut.

Lelaki itu kini direman selama empat hari untuk membantu siasatan mengikut Seksyen 326 Kanun Keseksaan kerana mendatangkan kecederaan dengan menggunakan senjata.


Assalamualaikum semua. Haa, yang jauh mai dekat, yang dekat mai rapat. Hari ni Muhammad Burn bukan nak juai minyak, tapi nak promote Al-Quran Digital. Hehe...

Baru2 nih, saya ada donlod Al-Quran Digital. Sebelum ni saya dah ada dah... Tapi software kali ni ada banyak kelebihan2 lain. Antara kelebihan Al-Quran Digital nih, terdapat panduan solat dari A sampai Z, terdapat bacaan2 doa penting, dan juga panduan haji serta umrah. Anda boleh tengok gambar yang saya printscreen ni yer.

Quran Digital Free Download
Quran Digital Free Download
Quran Digital Free Download
Quran Digital Free Download
Quran Digital Free Download
So apa tunggu lagi, kalau belum ada, jom donlod. Software ni anda boleh bagi adik2 anda guna, dapat jugak membantu kalau ada yang baru nak belajar. Jangan duk hadap game je 24 jam.


http://hotfile.com/dl/51378779/9bd52e4/DVD.Al.Quran.Interaktif.30.Juzuk.114.Surah.Sheikh.Saad.Said.Al.Ghamidi-arYzs.part1.rar.html
http://hotfile.com/dl/51379243/e8bfa67/DVD.Al.Quran.Interaktif.30.Juzuk.114.Surah.Sheikh.Saad.Said.Al.Ghamidi-arYzs.part2.rar.html
http://hotfile.com/dl/51379463/e00b1e7/DVD.Al.Quran.Interaktif.30.Juzuk.114.Surah.Sheikh.Saad.Said.Al.Ghamidi-arYzs.part3.rar.html
http://hotfile.com/dl/51380027/939801f/DVD.Al.Quran.Interaktif.30.Juzuk.114.Surah.Sheikh.Saad.Said.Al.Ghamidi-arYzs.part4.rar.html
http://hotfile.com/dl/51380232/8dd3fd7/DVD.Al.Quran.Interaktif.30.Juzuk.114.Surah.Sheikh.Saad.Said.Al.Ghamidi-arYzs.part5.rar.html



blog hebat
1. Banyak gambar korea2. Sebab aku rasa nak muntah. Maksudnya betul2 banyak k. Dari mula posting, shoutmix pun gambar laki jambu. Kalo sket2 tu dimaafkan.

2. Taruh gambar kecik2. Aku ni stail suka cuci mata. Nak tengok gambar besaq gedabak. Hehe... Tapi kalo banyak info, ilmu yg bleh aku dapat dari blog tu, aku tetap follow. Yang penting isi, betul tak???

3. Blog yang pasang lagu secara automatik. Mengganggu sebab aku jenis suka buka tab banyak2. Tapi kalo kandungan blog tu bagus, aku tetap akan follow. Cumanya tak best la tpaksa mute kan laptop tiap kali gi blog2 tersebut. (so bila korang nak buang widget lagu tu?)

4. Blog pompuan gedik. Serius aku tak suka. Banyak gambar kembong2 pipi. Jari taruh kat bibir. Sexi gitu. Hehe... Aku tak kata korang buruk, siyes korang lawa. Tapi aku nak jadikan dunia blog nih profesional, bukan childish.

5. Tulisan kejap kecik, kejap besar. Kejap warna oren, kejap warna hijau pucuk pisang. Aku cepat pening. Selalunya blog camnih, belum sempat baca, aku dah out... Baru brapa second, aku dah tinggalkan blog tersebut. Sorry.

6. Blog lucah, entry lucah, lawak lucah, blog yang guna pkataan2 lucah dan sewaktu dengannya. Kalo “what the fish”, aku leh trima lagi. Bukan nak kata aku baik, tapi kalo boleh, elakkan.

7. Blog yang entrynya banyak guna singkatan. Lau=Kalau (Rasa nak lempang laju2 je. Kau bukannya budak baru nak blaja cakap)

8. Blog blogger otai yang berlagak/eksen.

9. Penulisan banyak sangat guna Bahasa Inggeris. Untuk pengetahuan korang, aku tak la pandai sangat Bahasa Inggeris. Sikit2 boleh la. Setakat layan movie tanpa subtitle bleh la. So, bila semua entry guna bi, aku tak paham apa yang korang nak sampaikan. Sebab tu la aku tak follow.

10. Ko jarang hupdate blog. Jarak antara post terlampau lama. Aku selalu usha Blog Archive kat blog orang lain. Anggapan aku, owner blog tersebut tak serius berblogging.



Jangan ada yang emo plak lepas baca entry ni. Korang pun mesti ada sebab2 tertentu utk tidak follow mana2 blog kan??? Kalau rajin, leh tambah kat bahagian komen k. Tapi aku tak follow bukan bermakna aku tak suka, kadang aku terlepas pandang.




telanjang
telanjang
telanjang
telanjang
telanjang
telanjang

BERJAYA membawa pulang RM35,000 dan sebuah trofi setelah lagu Tolong Ingatkan Aku yang menjadi juara dalam Anugerah Juara Lagu ke-25 (AJL 25) baru-baru ini, Ana Raffali berjanji mahu membuat sebuah majlis kenduri kesyukuran untuk peminat, pihak media dan juga orang ramai yang banyak membantunya dalam karier nyanyian.

Ana Raffali bogel


Jelas Ana, dia mahu berkongsi rezeki yang diperolehinya itu bersama penyokong yang sentiasa percaya pada bakatnya. Akui Ana, itu sahaja agenda yang bermain dalam fikirannya buat masa ini. Dia langsung tidak terfikir menggunakan wang kemenangan itu untuk melangsungkan perkahwinan dalam masa terdekat seperti yang didakwa.

“Saya mahu buat kenduri kesyukuran dengan menjamu peminat yang sentiasa menyokong saya selama ini. Ini adalah tanda terima kasih saya kepada mereka. Ikut perancangan, saya nak nak buat dua majlis, satu untuk mereka yang menjadi tulang belakang kejayaan saya di AJL dan satu lagi bersama peminat.

“Mengenai isu kahwin pula, saya rasa apa yang saya capai pada hari ini masih belum cukup membantu keluarga. Banyak yang perlu saya usahakan lagi bagi membantu keluarga. Saya bukannya daripada keluarga yang mewah. Ayah saya seorang pesara dan ibu pula hanya suri rumah,” terang Ana ketika ditemui pada Majlis penghargaan meraikan pemenang AJL 25 di Sri Pentas baru-baru ini. Dalam pada itu, ketika ditanya mengenai teman lelaki, Ana tidak menafikan dia mempunyai seseorang yang rapatnya dengan dirinya. Malah, Ana mengakui dia merahsiakan tentang teman lelaki sebelum ini atas nasihat pihak pengurusan.

“Bukan sengaja mahu menyembunyikan kepada peminat, tetapi pihak pengurusan saya menasihatkan supaya bercerita soal karier sahaja. Lagipun, individu yang dikatakan ‘teman lelaki’ itu sebenarnya adalah teman yang rapat dengan saya dan dia banyak menyokong saya sebelum saya dikenali umum,” ujarnya yang akan melancarkan kelab peminat tidak lama lagi selepas mendapat sambutan dalam laman sosial Facebook.

Katanya lagi, dia akan menggunakan nama ‘The Marhaens’ untuk kelab peminatnya kerana ia bermaksud rakyat jelata. “Nama itu memang sesuai digunakan sebagai simbolik kepada peminat-peminat saya. Tetapi saya tidak pasti sama ada akan ramai atau tidak peminat yang akan menyertai kelab peminat itu,” katanya yang mempunyai 142,000 rakan dalam Facebook miliknya.

Pemilik nama Ana Nur Hidayah Mohd Raffali ini juga sempat memberitahu yang dia akan muncul dengan single terbaru dalam masa terdekat ini. “Single berjudul Sehabis Baik ini digubah oleh saya untuk filem terbaru arahan Othman Hafsham, Karipap-Karipap Cinta yang mengisahkan tentang seorang gadis yang ingin belajar membuat karipap dan akhirnya bertemu cinta sejatinya.





“Walaupun lagu ini menceritakan kisah cinta dalam filem tersebut, tetapi lirik lagu ini juga bersangkut paut dengan apa yang saya lalui ketika AJL25. Ia adalah luahan perasan saya,” katanya yang menulis lagu itu selepas dinobatkan sebagai juara AJL25.


Senarai individu terkaya di Malaysia 2011 telah pun dikeluarkan pihak media. Yang kaya menjadi semakin kaya. Bilangan rakyat Malaysia yang mempunyai aset lebih RM 1 Bilion meningkat kepada 27 orang tahun ini berbanding 22 orang tahun lalu.



Tan Sri Syed Mokhtar Albukhary mengekalkan kedudukannya sebagai orang melayu terkaya di Malaysia. Pendapatan asetnya meningkat sebanyak 50% kepada Rm 8.84 bilion. Berikut di bawah adalah senarai lengkap 10 rakyat malaysia paling kaya 2011.



Robert Kuok Hock Nien-RM 50.04 bilion
T. Ananda Krishnan-RM 45.78 bilion
Tan Sri Teh Hong Piow-RM 12.77 bilion
Tan Sri Lee Shin Cheng-RM 12.73 bilion
Tan Sri Lim Kok Thay-RM 10.89 bilion
Tan Sri Quek Leng Chan-RM 10.75 bilion
Tan Sri Syed Mokhtar Albukhary-RM 8.84 bilion
Puan Sri Lee Kim Hua-RM 7.42 bilion
Tan Sri Tiong Hiew King-RM 4.772 bilion
Ong Beng Sheng-RM 3.987 bilion



Tan Sri Muhyiddin Yassin mendedahkan terdapat kira-kira 600 daripada 10,000 sekolah di negara ini berada dalam keadaan yang amat daif.

Timbalan Perdana Menteri berkata, perangkaan berkenaan diperoleh daripada satu audit yang dilaksanakan khusus untuk mengetahui taraf infrastruktur dan keadaan sekolah. Katanya, sebahagian sekolah berkenaan terletak di Sabah dan Sarawak.

"Daripada laporan, terdapat enam peratus daripada 10,000 sekolah berada dalam tahap yang amat buruk, kritikal dan mahu sujud ke bumi," katanya. Beliau berucap pada majlis mengumumkan senarai 23 Sekolah Berprestasi Tinggi (SBT) di Sekolah Kebangsaan (SK) Ulu Lubai di sini hari ini. Dalam sidang akhbar selepas itu, Muhyiddin yang juga Menteri Pelajaran berkata, kementerian mungkin melantik perunding untuk membuat penilaian terhadap sekolah terbabit termasuk daripada aspek keperluan penambahbaikan atau pembinaan semula. Turut dinilai, kata beliau, adalah berapa lama sekolah itu boleh diguna atau sejauh manakah tahap keselamatan semasa.

"Mungkin ada satu jadual khusus, sekolah itu tidak perlu mohon, kita tahu statusnya dan kalau perlu dibina baru, kita akan bina.

"Kita perlu ambil pendekatan yang inovatif, kalau peruntukan yang disediakan tidak mencukupi, ada pendekatan pembiayaan lain yang kita boleh gunakan contohnya inisiatif pembiayaan swasta," katanya.

Sementara itu, Muhyiddin turut meluang masa melawat Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Tutoh Apoh di Long Panai, Baram yang 12 hingga 18 kali ditenggelami banjir dalam masa setahun kerana terletak bersebelahan Sungai Apoh. Sekolah berkenaan pada awal tahun lalu pernah mendapat perhatian beliau yang kemudian mengumumkan peruntukan RM50 juta untuk pembinaan bangunan baru di tempat lebih tinggi.

Muhyiddin sewaktu berucap dalam majlis bersama penghuni rumah Panjang Uma Beluvuh bersebelahan SMK Tutoh Apoh menjelaskan bangunan baru sekolah itu akan dibina dalam masa terdekat dan ia dijangka mengambil masa kira-kira dua tahun untuk disiapkan. Beliau menjelaskan, nilai sebenar projek yang kini berada dalam peringkat melantik perunding reka bentuk itu hanyalah RM30 juta.

"Kita juga sudah membayar ganti rugi pengambilan balik tanah membabitkan keluasan 12 hektar," katanya. Dalam pada itu, beliau turut mengumumkan peruntukan RM2,000 bagi setiap 117 pintu Rumah Panjang Uma Beluvoh bagi tujuan penyelenggaraan kediaman.


Assalamualaikum semua. Alhamdulillah. Akhirnya dapat jugak aku update blog Syurga Itu Indah. Sebenarnya aku amat sibuk, dan ini menyebabkan aku tak sempat balas kesemua jejak di shoutmix. Aku mintak maaf banyak2 yer. Bukannya aku sombong k...

Bila dah tak blog walking, takda entry best, duit nuff aku pun tak naik2. Macam tu jugak jumlahnya, tak berganjak. Nak buat camana, kerja terlampau banyak. Tapi takpe la kan. Lagi pun, ape sangat la duit nuff tu. Yang sedihnya, dah tak banyak yang bertandang ke sini. Bila aku buka blog, aku check la kot2 ada komen baru. Tapi takda pun. Agak sedih dan terkilan.

Okaylah. Sebenarnya aku nak citer pasal satu tabiat manusia yang boleh kata tiap kali datangnya hari Jumaat, aku jumpa. Dan perkara ni berlaku di masjid, time solat Jumaat.

masjid

Tadi masjid yang aku pegi agak penuh, so time dah nak start solat, aku pun berdiri lah. Tiba2 ada sorang pakcik nih rempuh bahu aku. Dia himpit kat celah aku n member aku. Walaupun aku tak suka dia buat camtuh, aku faham yang dia takut tak dapat ruang untuk sembahyang.

Tapi itu bukan perkara yang buat aku bengang/bengkek/beron. Yang buat aku tension ialah pakcik ni baca Alfatihah kuat. Time rukuk dan sujud pun baca kuat. Aku tak dapat tumpu perhatian. Kelam kabut fatihah aku. Aku lupa takat mana aku dah baca. Nak je aku berenti solat, tepuk bahu pakck tu dan cakap camnih:

”pakcik, bleh tak baca pelan sikit... Orang lain pun tahu baca fatihah... Tak payah baca kuat2...Tak khusyuk solat saya.”

Tapi takkan aku nak buat camtu, kan. Sebab perbuatan tu agak biadab. Dia kan orang tua. Tapi berdasarkan pemerhatian aku, orang yang berumur je baca kuat2. Sebab apa??? Sebab bila dia solat dengan orang muda di sekeliling dia, dia nak tunjuk yang dia lebih arif. Dia malu kalau orang muda lebih arif soal agama. So dia baca lah kuat2. Konon dia alim dan lebih senior la dalam Islam ni. Tapi, dalam Islam takda senior2 ni. Takda pun kata orang yang berumur, yang dah lama beribadat tu lebih bagus. Kita manusia sama saja. Iman tak boleh diukur berdasarkan usia. Setuju tak??? Ni Cuma pandangan aku je.

Pernah tak korang alami situasi yang sama??? Kalau korang pompuan pun takpe. Still bleh beri pendapat. Err, kalau ada yang sudi komen entry nih, sambil2 komen tu, aku nak tanya sikit, blog aku berat tak???



window 8 download
Aku baru siap donlod Windows 8 Pre Xtreme Edition. Tapi tak berani pulak nak install. Ada sape2 dah try win 8 ni??? Sape2 yang rasa nak donlod file iso dier, ni link fileserve yg aku guna semalam.

http://fileserve.com/file/rM8sKbN
http://fileserve.com/file/qKYY2dr
http://fileserve.com/file/Q7Bd9DG
http://fileserve.com/file/3MfPbmY
http://fileserve.com/file/2a6jzMy
http://fileserve.com/file/fgBtQXp



Salam semua. Jom layan video MTV Hafiz. Aku tak minat mamat nih(sbb rambut dia), but lagu nih not bad lah... Good nite n sweet deamz!




muhammad burn
Assalamualaikum. Terutamanya kepada follower2 saya yang saya hargai kedatangan anda ke sini. Smoga anda semua sihat dan berada dibawah nikmat Islam. Saya baru terjaga dari tidur. Dan saya bermimpi tentang suatu kenangan. Ia bukanlah kenangan buruk, namun jauh sekali menjadi kenangan terindah. Yang pasti , ia merupakan satu sejarah yang saya tidak berapa gemar mengingatinya.

Setiap dari kita sudah pasti mempunyai pengalaman, atau peristiwa pahit yang tak dapat dilupakan. Umur makin bertambah, tetapi usia kita pula semakin pendek. Sememangnya liku2 hidup akan kekal sebagai kenangan yang mematangkan manusia.

Menjadi remaja adalah saat yang paling banyak dugaannya. Kehidupan remaja umpama mimpi. Yang mana pada masa itu, seakan bukan kita yang mengawalnya. Bukan kita yang berkeras memilih jalan itu. Kadang tersilap langkah lalu jatuh. Bangun semula mencari arah dalam hidup. Namun kitalah yang bertanggungjawab sepenuhnya keatas setiap tindakan yang kita pilih. Akan tetapi, sedar tak sedar, perkara itu telah pun berlaku. Dan kita tidak mampu mengubah perkara yang telah berlaku kepada kita ketika kita masih remaja. Keadaan tidak akan kembali seperti dahulu. Masa tidak akan undur untuk kita. Cuma yang termampu, ialah meneruskan kehidupan.....



Salam satu Malaysia. Aduh, lama betul tak jaga makan minum bini aku nih. Dah kurus dah pun... Dapur pun tak berasap. Eheheh... Jangan salah paham plak k. Maksud aku, blog aku dah tak terurus. Ye lah, blog ni macam bini aku la jugak. Memandangkan aku blom kawen lagik. Oleh sebab aku sangat sibuk, aku tak dapat nak manja2kan blog nih. Huahuhua... Dah tak betol agaknya Muhd Burn. Tapi malam nih ingat nak hupdate sket untuk korang.

blog cool
Okay, sebenarnya tadi aku terbaca di blog lain tentang “jangan merendahkan orang lain”. Dan aku tergerak untuk ulas sedikit tentang perkara ni. Sebab perkara ni selalu jugak terjadi kepada aku. Ye lah, siapa lah aku, kan... Seorang yang tak cool. Aku nak tanya korang, pernah tak korang merendah2kan org lain ataupun direndah2kan??? Ahaa.... Soalan aku tu simple aje kan??? Tapi kalo korang selalu merendah2kan org len, 4 sure korang tak ngaku kan. Ye lah, sape nak ngaku kalo dah terberak tgh jalan.

Bagi aku, simptom macam ni dtgnya dari perasaan bajet bagus. Berlagak pandai dan yang seangkatan dgnnya. Kita sebenarnya takleh terlalu memandang luaran seseorang. Yup, dont judge a book by its cover.


Satu
Bila tengok orang tu lebih banyak diam, ko ingat org tu bodoh, padahal org tu super genius, ataupun org tu stail zuhud. X suka bercakap benda yang sia2. Pernah dgr tak, lebih baik diam dari berkata sia2??? Pernah dgr tak diam2 ubi berisi??? Ko tengok mamat or minah tu senyap dan kurang bergaul, ko ingat dia tu memang tak best n tak layak kwn dgn korang. Sekali dia ada degree, sedangkan ko spm pun kantoi. Ko tengok org tu diam je, ko ingat org tu bodoh. Ko tuduh dia kera sumbang. Sekali org tu terer dlm banyak hal, cthnya terer ict... Sebenarnya korang tu yg kera sbb terlampau banyak bercakap benda bodoh.

Dua
Bila ko tengok org tu pakai pakaian murah, ko malas nak bercampur dgn dia. Kononnya dia takde stail. Tak cool la. Tak pakai pakaian branded macam korang. Poket dia mesti kering punya. Mana ko tau dia takde duit??? Mungkin dia seorang yang lebih suka besederhana dalam kehidupan. Perkara ni dah banyak aku perhatikan. Kalo member ada kereta, semua nak kawan. Semua nak menumpang. Tapi time susah, sorang2 le jawabnya... Member ke tu??? Bek tak payah ada member kalo perangai mcm tu.

Tiga
Bila ko tengok orang tu gemuk, berbadan besar, korang pikir dia lemah n tak tau bersukan. Yang ni aku sendiri nampak. Orang berbadan besar terer n ada skill tinggi main takraw. Respek beb... Kadang2 org berbadan besar ni lg hebat bersukan.

Empat
Bila ko tengok orang tu tak hensem, or tak lawa... Ko terus tak nak berkawan dgn dia. Sebab tak cool... korang kne la geng dgn yang lawa2 je kan... Kne la jaga standard korang. Malulah org tengok nanti. Tapi mana ko tau, hati dia baik, mana ko tau, dia la orang yang akan membantu korang bila korang susah. Tak elok memandang luaran semata2. Macam mana kalo satu hari korang eksiden n muka korang hancur??? Paras rupa tak kekal, beb. Bersyukur dgn apa yg ada tapi jgn sesekali takbur, sombong... Semua tu pinjaman jer.

Lima
Bila korang tengok sorang tu tak pernah pun pi surau sedangkan korang hari2 gi surau, siap korang le yg jadik imam solat jemaah, korang pun pandang serong n anggap dia tu tak sebaik korang. Siapa tahu, dia lebih mulia di sisi Tuhan. Bukan hak kita nak menghukum org lain tu jahil. Bahkan ada yang perg ke surau semata2 untuk menunjuk2, dan ada sifat riak di dalam hati. Atau dalam kata lain, munafik!


Okayla ye... Cukup lah lima dulu buat masa ni. Aku mintak maaf jika bahasa yang aku gunakan agak kasar. Takda niat buruk pun. Mungkin sebab kepala aku ting tong sket malam nih. Dan sekali lagi aku minta maaf kerana ketelanjuran menegur. Aku pun bukan sorang yang sempurna. Harap kita sama2 lah ambil pengajaran untuk memperbaiki diri. Tapi kalau apa yang aku tulis ni tak elok atau tak baik, aku mintak maaf banyak2. Yang baik kita ambil, yang buruk kita buang jauh2. Assalamualaikum.



Serius senang n menarik... Kalau nak buat, just ikut step yang ditunjukkan, okay... Enjoy!


video

Penyanyi Kumpulan Spring, Wan Aminuddin Wan Ismail, atau lebih dikenali sebagai Ameng, mengaku bersalah atas dua pertuduhan memiliki dadah di Mahkamah Sesyen. Ameng, 42, didakwa bersama-sama isterinya Sabariah Zakaria, 41, pada pertuduhan pertama mengaku bersalah kerana memiliki kanabis, berat kasar 122 gram ketika di dalam sebuah bilik hotel, di Jalan Melaka Raya 3, Taman Melaka Raya, Bandar Hilir di sini pada 1 Februari 2011, pukul 5.20 petang. Kesalahan itu didakwa mengikut Seksyen 6, Akta Dadah Berbahaya 1952 dan boleh dihukum di bawah Seksyen 39A (2), Akta yang sama dan dibacakan bersama di bawah Seksen 34 Kanun Keseksaan.


Beliau menghadapi hukuman penjara seumur hidup atau penjara tidak kurang dari lima tahun dan sebatan tidk kurang dari 10 sebatan. Bagi kesalahan kedua, pada waktu, tempat dan tarikh yang sama, dia dituduh memiliki dadah methamphetamine dengan berat kasar 1 gram. Beliau didakwa mengikut Seksyen 12, Akta Dadah Berbahaya 1952 dan boleh dihukum mengikut Seksyen 12 (3), akta yang sama dan dibaca bersama mengikut Seksyen 34 Kanun Keseksaan. Hukuman ini membawa denda tidak lebih RM100,000 atau penjara tidak lebih lima tahun atau kedua-duanya.


Ameng yang memakai baju berwarna coklat dan berseluar jeans kelabu kelihatan tenang semasa dibacakan pertuduhan di hadapan Hakim Zaharah Hussin. Isterinya yang bertudung tidak mengaku bersalah ketika dibacakan dua pertuduhan yang sama ke atas Ameng. Ameng ketika proseding memohon supaya mahkamah membebaskan isterinya kerana beliau (Sabariah) tidak bersalah.


“ Saya harap jasa baik tuan hakim untuk lepaskan isteri (saya) kerana semua ini kesalahan saya,” katanya sambil menambah mereka mempunyai seorang anak kecil berusia tiga tahun yang sedang sakit lelah dan sangat merindukan isterinya. Beliau berkata anaknya itu kini dijaga oleh ibu mertuanya di Masjid Tanah, di sini.


Pendakwaan dikendalikan oleh Ifa Sirhhu Samsudin yang memberitahu mahkamah selepas rayuan Ameng bahawa pertuduhan itu adalah tentativ kerana belum diketahui berat dadah secara bersih.


Katanya beliau masih menunggu laporan kimia bagi perkara itu dan meminta sebutan semula kes yang ditetapkan oleh mahkamah pada 12 April depan.


seks gemuk
haiwan gemuk
gambar haiwan gemuk
gemuk
terlalu gemuk

Klik gambar untuk besarkan.....

gambar pemandangan
gambar pemandangan
gambar pemandangan
gambar pemandangan
gambar pemandangan

Assalamualaikum buat semua. Just nak share sebuah cerita… Agak panjang, tapi tak rugi membacanya… Semoga kita semua berada di bawah perlindunganNya.


Hari berganti hari, keadaanku semakin tenat. Tubuhku terkaku seperti mayat di atas katil di salah sebuah hospital yang aku sendiri tidak tahu mengapa aku di tempatkan di sini. Sebelum itu, yang aku ingat aku sedang memandu kereta ayah, lalu bertembung dengan lori balak..

Tapi selepas itu, aku tidak ingat apa-apa. Pandangaku kabur. Tidak dapat ku pastikan siapa orang-orang yang berada di sekelilingku. Aku terasa dadaku teramat berat dan bahagian pinggangku sudah tidak terasa apa-apa lagi. Derita sungguh nafasku sesak..

Tiba-tiba tanganku dipegang kuat. “Mengucap sayang, mengucap.. Asyhaduallaillahaillallah..” Ucapan itu dibisikkan ke telingaku di sertai dengan tangisan. Itu suara ibu. Manusia yang pernah mendodoikan daku smasa kecil, manusia yang pernah menyuapkan nasi ke dalam mulutku, manusia yang pernah memberi susunya serta yang pernah merotanku kerana degil.

“Bagaimana dengan keadaannya doktor?” Aku amati suara itu. Pastu itu suara abang. Mungkin abang baru sampai. “Tenat” Jawab doktor dengan ringkas. “Itu kata doktor, bang jangan berserah kepada takdir sahaja. Kita perlu usaha”. Sudah seminggu aku terlantar di wad ini, kenapa baru sekarang abang menjengah? Datang lah ke sini, aku ingin berbicara denganmu. Datanglah…. Tapi mataku… semakin gelap. Adakah aku sudah buta? Tida!!!! Aku tidak mahu buta. Aku masih ingin melihat dunia ini. “Sabarlah dik, banyak-banyak ingatkan Allah. “Abangkah yang bersuara itu? Apa yang aku tanggung ini tidak semudah yang kau lafazkan, abang… Tolonglah adikmu ini. Tolong bukakan mataku”…

“Tekanan darahnya amat rendah.” Sayup-sayap kedengaran suara doktor. Kedengaran juga ibu menangis teresak-esak. Ibu, kau hanya mampu menangis saja dan bila tiba saatnya, kita akan berpisah. Tapi, ibu… aku tidak mahu berpisah denganmu. Tolonglah ibu, selamatkan lah daku… “Yassin…” bacaan yassin terngiang-ngiang di telingaku. Aku tahu itu suara abang. Tetapi kenapa aku di perdengarkan dengan suara itu???

Apakah aku sudah menghampiri maut??? Aku takut!!! Sedetik lagi sakaratul maut datang. Sedetik lagi Izrail datang. Sedetik lagi malaikat maut datang. Aku di ambang sakaratul maut… Aku semakin tegang dan semakin sendat nafas di dada. Ketika itu, aku tidak ingat apa-apa lagi. Aku tidak kenal sesiapa disekelilingku. Tapi yang pastinya sekarang, aku berdepan dengan sakaratul maut.

“tolong ibu, tolanglah aku, aku takut”.. Tapi rintihan ku tidak di pedulikan. Apa mereka semua sudah pekak? Aku di lambung resah, gelisah dan penuh kesah. Keluhan dan rintihan. “Panas, dahaga, haus, panas……” tapi tiada siapapun yang peduli. Nenekku datang, “Nenek….” “Kau dahaga cu, kau lapar cu, mahu air?? Ini gelas penuh air madu, kalau cucu mahu masuk syurga, minum air ini”

“Ibu……..” Ibuku datang, Ibu menggoyangkan buah susunya. “Ini ibumu. Air susu ini membesarkanmu, nak… BUangkan islam, matilah dalam agama Yahudi….”

“Ayah….. kau datang ayah….” “Matilah dalam agama Yahudi anakku. Matilah dalam agama Nasrani itulah agama yang membantu kau masuk ke syurga”. “Nenek… ibu… ayah… suara kau kah tadi?? Kenapa kau berubah laku?? Atau suara syaitan yang ingin memurtadkan aku??” “Mengucap sayang, mengucap.. Asyhaduallahillahaillallah….. ”. Ucapan itu diajukan sekali lagi ke telingaku. Itu suara ibu. Tapi lidahku sudah menjadi kelu.

Manusia-manusia berjubah hitam datang. “Mari ikut kami”.. manusia-manusia berjubah hijau datang membawa bersamanya payung hijau, katanya “Mari ikut kami”. Cahaya putih datang. Datang hitam. Datang sinaran kuning. Cahaya merah datang. “Apa ini, apa ini? Akulah sakaratul maut….!!!!”. Kedinginan menjalar, merayap perlahan-lahan dari hujung kaki ke hujung rambut dan kini seluruh jasadku di selimuti sejuk dan kemudian datanglah malaikat maut di hujung kepalaku. “Hai jiwa yang keji, keluarlah dari kemurkaan Allah…”. Aku tersentak. Rohku berselerak di dalam tubuhku. Lalu, Innalillahi Wainnaillahi Rajiuun… Malaikat-malaikat yang menunggu sesayup mata memandang dan menghemburlah bangkai yang sebusuk-busuknya.

Tiba-tiba bau busuk menusuk ke hidungku, seperti bau sampah yang amat busuk. “Apa yang busuk ini? Tak adakah orang yang mengangkat sampah ini? Ah, busuknya, hanyirnya, hancingnya…..”

“Assalamualaikum….”

“Siapa yang memberi salam itu?”

“Aku”.

“Kau siapa wahai pemuda???”.

Seorang lelaki tercegat di hadapan katilku. Aku tidak pernah melihat orang yang sehodoh, sekotor, dan sebusuknya di dunia ini. Rambutnya yang tidak terurus, baju yang di pakai berlumut hijau, kuning, coklat dan entah apa-apa warna lagi, dari lubang hidung, telinganya dan mulutnya terdapat nanah dan darah pekat keluar. Tanpa di pedulikannya.. jijik,loya,aku rasa... teramat loya melihatnya.

"Kau tak kenal aku?".

"Tidak, jawabku tegas. Mana mungkin aku kenal kau sehodoh dan sejijik ini".

"Aku sahabatmu, kau yang membuat aku hari-hari".

"Bohong!". Aku menjerit sekuat hati. Biar semua penghuni wad ini mendengarnya.

"Aku tak kenal engkau!Lebih baik kau pergi dari sini".

"Akulah amalanmu yang keji..........".

Aku terdiam. Aku tidak mampu berkata apa-apa teringat kini, semuanya telah pernah ku dengar dan ku pelajari dulu. Segala dosa dan keburukan yang kita lakukan di dunia, akan di jelmakan dalam sebagai suatu makhluk yang teramat hodoh di hadapan kita di alam barzakh nanti. Oh! Tuhan, aku banyak dosa. Aku memang lalai, cuai dan lupa dengan segala nikmat yang telah kau kurniakan. Solatku kerana kawan, dan bukannya ikhlas kerana Allah. Pergaulanku bebas, tak kenal muhrim ataupun tidak. Tapi itu semua telah berlalu dan dan sudah terlambat untuk bertaubat. Apa yang aku harus lakukan!!! Surah yassin yang abang pegang diletakkan di atas dahiku. Aku melihat kak long dan kak ngah menangis. Aku juga lihat mata abah bengkak. Tiba-tiba badanku di sirami air. Air apa ini?????


“Tolong… sejuk!! Kenapa air ini berbau air kapur barus. Tolong jangan tekan perutku dengan kuat, sakit!! Kenapa ramai orang melihat aku??? Aku malu… malu… malu…!!!”.

Aku di usung ke suatu ruang. Aku lihat kain putih dibentangkan. Lalu diletakkannya aku di atas kain putih itu. Kapas di bubuh di celah-celah badanku. Lalu aku di bungkus satu demi satu dengan kain itu. “Nanti, tunggu!! Jangan bungkus aku. Kenapa kalian semua buat aku macam ini? Tolong rimas.. panas…” Kemudian aku diletakkan di suatu sudut. Beberapa orang termasuk tok imam menyembahyangkanku. Kelihatan ayah dan abang berada di saf yang pertama. Tapi kenapa aku di sembahyangkan??

Bukankah aku boleh sembahyang sendiri? Aku teringat kata-kata ustazku dahulu. “Sembahyanglah kamu sebelum kamu disembahyangkan”. Dan kini baru aku sedar aku sudah tidak mampu lagi untuk mengangkat takbir, ruku’, sujud dan tahiyyat. Aku diangkat perlahan-lahan kemudian diletakkan di dalam kotak kayu.

Kotak apa ini? “Aku di usung oleh enam orang termasuk ayah dan abang. Aku diusung setapak demi setapak”. “Al-Fatihah!!” Kedengaran suara tok imam. Kelihatan ibu, kak long, kak ngah dan lain-lain mengekori di belakang. Tapi ke mana dia bawanya aku?” Nun jauh di sana, kelihatan tanah perkuburan kampungku. “Ke situkah aku dibawanya? Tolong turunkan aku, aku takut!!!”. “Perlahan-lahan”, aku terdengar suara tok imam memberitahu. “Tolong keluarkan aku dari sini! Aku seram!!”. Kini aku berada di dalam liang sedalam enam kaki. Sedikit demi sedikit pasir dan tanah menutupiku.

“Tanah apa ni?” “aduh sakitnya badanku di timbusi tanah”. “Innalillahiwa innailahi rajiuun… Dari Allah kita datang dan kepada Allah jualah kita kembali”. Kedengaran bacaan talkin dari tok imam. “Sesungguhnya mati itu benar, alam barzakh itu benar, siratul mustaqim itu benar, syurga dan neraka itu jua benar….”. Sayup-sayap aku terdengar, tok imam terus membaca talkin, tetapi makin lama makin hilang. Pandanganku makin lama, makin kabur dan terus tidak kelihatan. Tubuhku terasa telah ditimbusi sedikit demi sedikit pasir dan tanah yang dilemparkan ke atasku. Terasa semakin gelap dan…. Aku kini keseorangan.

“Nanti! Nanti! Tolong! Tolong ayah, ibu! Jangan tinggalkan aku seorang. Aku takut!! Gelap!! Panas!! Tolong!!!”


“Apabila mati anak Adam, maka telah terputuslah amalannya melainkan 3 perkara ; Sedekah Jariah, atau Ilmu yang memunafaatkannya, atau Anak soleh yang mendo’akan keatasnya” [Hadith diriwayatkan oleh Muslim, Abu Daud, Tirmudzi, al-Nasaa'i, dan al-Bukhari]


SUMBER: http://goldazone86.blogspot.com/2011/02/disaat-aku-ditalkinkan.html



telanjang

telanjang

telanjang

telanjang

telanjang

telanjang

telanjang

telanjangtelanjangtelanjang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


PENGUMUMAN
Saya ada membiak pelbagai jenis ikan laga hiasan. Sesiapa yang berminat untuk membeli, bolehlah menghubungi saya (012). Ikan daripada jenis baka yang baik (ekor D), hanya berharga RM10. Harga masih boleh dirunding bagi pembelian lebih dari 3 ekor. Ikan boleh dipos, self collect, atau dihantar bagi kawasan berdekatan (Ipoh, Kuala Kangsar & Taiping).Namun bergantung kepada stok, kerana saya tidak membiak ikan laga sepenuh masa.Terima kasih.



BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

OhTuhan... Ku bersyukur mempunyai blog ini. Sebagai tempat aku memperbanyak ilmu dan meluah apa tersirat di kalbu. Namun hanya pada Mu Tuhan sebenar-benarnya tempatku untuk mengadu. Kau jadikanlah blog ini, blog yang memberi manafaat kepada sesiapa yang membukanya. Sebagaimana nama blog ini sendiri, Kau realisasikanlah harapanku untuk melihat keindahan syurgaMu Tuhan.



Slmt Dtg Ke Blog SII

Assalamualaikum... Selamat datang ke blog peribadi Muhammad Izuan Bin Tahrim... Kunjungan anda ke blog saya amat saya alu-alukan... Diharap melalui blog, kita dapat menjalinkan hubungan silaturrahim dan menjadi sahabat... Wassalam...

Tentang Penulis SII

Foto saya
Dilahirkan dalam sebuah keluarga sederhana oleh ibu tersayang pada 8 hb Mac… Anak ke 2 dari 3 adik beradik…
Takkan tengok je? Klik yer :)

Arkib SII

Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates