Bagi memudahkan anda melihat keseluruhan tajuk entry, sila tekan SITEMAP pada menu di atas.

Baca Cerita Yang Best - Klik, Jangan Tak Klik!

1. Berambut perang..tak pun rambut kaler merah highlight sikit-sikit budget Avril

2. Kau buat facebook ni macam medan memperagakan diri..kau upload beribu ribu gamba muka kau je sampai 10 album.. bila ade org puji kau jawab 'ala shayer tark syomel pown..beshe beshe jew'

3. Snap gambar dari atas, buat duck face & kau upload kat Facebook..geli doh tengok..kalau 1 album nama kau, dalam tu semua muka itik kau. Muka penuh depan kamera..semuat-muat frame..


pelacur melayu

Nie la duck face kan??? Tapi gambar ni da lama aku printscreen bukan dari fb, tapi dari blog mana ntah...Ahaks... Aku n member aku gelak tak berenti nengok gambar nih... If tuan punya gambar nak gambar ni di remove, aku akan remove secepat mungkin... Tapi dia brani letak, so dia mesti berani tanggung... So, dont blame me!


4. Kau rasa comel bila kau type message 'ewww..jum lepak..busyan lorh...umah tadew orang..pakwe gie maen futsal pulark..busyan busyan! T__T' macam bodo kau tahu tak

5. Kau kerek bila kau makan kat fastfood ngan member-member kau..kau snap gamba sana-sini macam tempat tu tak de orang..annoying!

6. Kau pakai baju nampak lurah kau pegi jalan-jalan kat bandar..kau seronok lah abang misai pandang pastu tulis kat facebook 'nyampah nyew adew abang misai usya-usya kitew..tark syukew tark syukew larh' Perosak bahasa.

7. Annoying doh tengok kau peluk laki or balak kau dekat public or shopping complex..kalau sangap sangat g rumah tumpangan RM30/nett

8. Kau pakai tudung tapi kau pakai jeans yang abang misai dari jauh boleh nampak shape bontot kau yang jatuh tu..

9. Macam bodo bila kau tulis kat facebook yang kau tengah tension, tengah sakit perut, tengah happy..weh..asal time berak kau tak tulis sekali 'kitew tengah berak..syuke syuke ^__^'

10. Kau saje ubah-ubah relationship status kat facebook..kononnye kau ni macam best kejap Single, kejap in relation, kejap open..asal kau tak bubuh 'I am Lesbian'

11. Mekap tebal ala ala mak ayam..atas mata tu dah macam pelangi..tambah plak bulu mata palsu..klip pah kip pah mata tu dah macam berus cat..kelopak mata tak larat nak angkat.. satu level ngan bapok belakang lorong haji taib..

12. Sikit-sikit kau ngadu kat member-member kau yang kau ada stalker kat kelas, kat office..konon kau tak tahu nak buat ape..

13. Kau bisik-bisik ngan member kau yang duduk semeja..padahal dekat meja tu tengah lepak 4 5 orang

15. Bila kau lepak ngan member yang hot stuff, hensem-hensem, kool, kau tak pulak nak tegur member kau yang pakai tudung serabai plus muka berminyak 'she's not my friends..please lah'

16. Kau tenung-tenung mamat yang cam kool supaya mamat cam kool tu perasan kewujudan kau sambil buat muka bodo

17. Kau order makanan itu ini sebab gambar dekat menu cantik..tapi bila makan 3 4 sudu kau cakap tak sedap..lepas tu tak habis..lepas tu ngadu lapar..g makan kat tempat lain pulak..

18. Kau tak pandai buat tu, buat ni..tanak pegang tu, pegang ni..alasan kau kotor, jijik..habis sapa yang nak buat kan?

19. Pakai tudung, baju kurung, manis..dalam wayang, dalam kereta, huih....bukan main sandar-sandar, peluk-peluk, ramas-ramas..baik tak payah pakai tu semua..

20. Kau cerewet..kena buat semua benda macam kau nak..kalau tak sama macam kau nak, kau angin, kau merajuk, kau marah..cuba kalau kau buat kerja yang orang cerewet macam kau..muncung je mulut kau

21. Kau merajuk ngan mak kau, kau merajuk ngan bapak kau, pakwe pun buat taek ngan kau..kau ngamok, marah, benci & merajuk..last-last kau decide kau bunuh diri..terjun dr bumbung Pavi..tapi tak mati pun..silap-silap kena buang keluarga..

22. Lepak ngan sekutu gediks kau ketawa kuat kuat, buat onar..masing masing dressed up fancy nak mampos. Skali awek pakai tudung litup melintas korang pakat usya atas bawah atas bawah ramai2. pandangan jijik like 'eww she dont have style..yucks' emang gud gud la kau



Post ini diambil dari SINI dan telah diubahsuai sedikit kandungannya supaya lebih bersopan dan sesuai untuk bacaan umum.




72 orang menconteng:

ada yang betul ada yang tak..
contohnye yang macam no 9 tu..
lelaki pun ramai la yang macam tu..
yang boleh akak kata sebenarnye sipenulis asal
entry ni mungkin ada dendam dengan mana2 pompuan..
sebab nyata sangt perasaan marah dia tu..
no 19 tu pun sama jugak..
siapa yang tukang ramas tu??
ada pulak boleh kata
"baik tak payah pakai.."
yang no satu tu pun sama la..
pernah jumpa tak lelaki yang kaler2 rambut??
akak dok ceruk gini pun selalu jumpa..
apatah lagi yang dok bandar..
ye tak???

@diana, jgn marah kak... haha... dah tajuk pun perempuan melayu murahan...

kalau nak tuju pada lelaki, kena buat entry lain... lelaki melayu haprak... hehe...

pape pun sy sgt pasti entry asal ditulis oleh seorang perempuan. sbb kami lelaki, tak dapat nak tulis semua nih... perempuan jugak yg lebih tau tentang perempuan.

hahah macam kelakar pun ada.. tapi kalau difikir fikir balik.. macam betul pulak kan..

amboiii ganas2 bunyi ayat!... style tu panggil duck face ker? emmm baru tau namanya..
Laki n pompuan skrg lebih kurang ja..
tapi tak kurang jugak yg sejuk mata memandang..

@Shaherah, ada betulnya...:l:

@Sofya, umat akhir zaman...

"Lepak ngan sekutu gediks kau ketawa kuat kuat"

siyesly...style ni plg xsuka.kalo dtakdirkan jd adik ipar..mmg kna la dgn den

aku setujuw jew hehehe

@Titisan Hujan, selalunya yg ktawa kuat2 ni x cantik. sbb tu nak tarik perhatian. yg cantik, duk senyap pun org mesti tengok. kan, kan???

@Warna Warni Kehidupan, :k: :k: :k:

salam..
ayat2 yg agak kasar..
mngkin leh dielokkan lg bahase..
tp ok la tok d jadikan pngajaran..
apepon,ayat mmg kne sgt2 bjage-jage..
x sume org leh trime ape yg kite luahkan kan..
maaf..ana skadar bg pndapat..
jgn amek ati taw..
maaf skali lg..
ana bru tau gaye cm 2 namenye duck face..
popular gak itik2 ni kan..
smpai manusie pon nak tiru..
hehe ^________^
maaf

hahahha...mmg 100% betul smua yg ada dlm entri nie...byk jer pompuan2 yg murahan cmtu kt lua sana....muka itik tu mmg tkleh lupa...gelak smpai pecah perut tgk gmbr dak tu kt blog dia ritu...hahaha...rasa nk tuih jer..TUAN PUNYER BEWLOG NIEH CUMMEL TAK??KEW PEWGI MAEN FUTSHAL...HIK2...comel tk sayer...hahahahha...bweeekk3, nk muntah

@ucu keyna, entry ni dah ditapis beberapa kali. kalau tak, lg kasar... takpa. kan dah sy nyatakan bukan sy penulis asal. err, duk arab ke???

kecian budak ue pixce kene amik...
uhuhuhuh...
patot la macam pena bace...
btw,nice entry :)

sentap mak nak...
penulisan mecerminkan anda. :)

Sapa mkn cili terasa pedasnya..itulah realiti org kita zaman ni. Na'uzubillah.

@AlfiEean WaRsi, penggunaan ayat yg bajet chomel tu slalunya menggambarkan ketidak matangan individu tersebut.

@Sis Aieda, thanx drop coment yer...

@c.i., btl tu cikgu... hehe

agak ramai jugak laa..tapi mungkin ciri-ciri ni ade cebisan-cebisan je dalam diri pempuan tu..klo de ade sume ciri ni memang rock tahap cipan laa..haha

nice entry

@jaya jr, bkn rock, tp keruntuhan akhlak...

@liyana, tq :e::e::e:

sama2 la kita berdoa semoga kita dijauhkan dr buat perkara yg spt itu.. amin... =)

@shafinatunnajwa, amin :e:

izin share

ade yang betol , hmm pengunaan kata yang kurang elok untuk di baca ,
tak perlu lah perkataan 'bodo' and so on . but kalau yang status fb tuh , aku rase tuh terpulang pada yang empunya badan , sapa kit anak judge apa yang dia nak post kat wall dia , kalau tak suka REMOVE sahaja lah , senang kan ? :k:

hhahaahaha...ketawa terbahak2 aku baca entry ni..ada kelaka, nak kata geram takde lak..bhsa ko memang kaw2 lah..hahahaha...

@gadis senget, smile.

urm~
ini untuk lelaki~
so pompuan yg tak puas hati nampak sgt la pernah jadi murahan tau masih murahan~
betul?
mereka yg steady je tu nmpak la sket tak murah~
ini org citer kriteria pompuan murahan asal nak maki2?
atau kaitan ngan awok ke?
sial je nengok~yg buat duck face tu udah2 la~

betul3 kita ambik semua sebagai iktibar dan pengajaran.....

Yahh~~ aku sokong 100% , nasibh baik awek aku x cam ni ~~ :P

nombor 9 sedap bunyi..hehehe

Mungkin benda ni di post dengan good intention, tapi mengaibkan orang adalah dosa. Harap harap gambar tu dapat diturunkan sebab satu memalukan orang tu, dan satu lagi kalau tak ada permission dari tuan dia, itu adalah illegal.

semua diatas tu betul dan memang berlaku pada hari ini..macam -macam hal dan karenah seseorang yang berada di alam maya atau realiti yang baik jadikan ikhtibar yang tak baik jangan pula diikut

salam..erm.kalau share.
kita tanggung dosa tak sebb mcm ada aibkan kaum2 perempuan..
sorry...

salam. sebagai perempuan,yup, saya pon setuju sgt dengan perkara2, sindrom yg x berapa elok yg melanda kaum hawa macam kat atas tu. cuma bahasanya....agak sedih sedikit (':

sebab Allah pon ada kata dalam surah An-Nahl:125,
"serulah manusia ke jalan Tuhanmu dengan hikmah dan pengajaran yg baik, dan berdebatlah dengan mereka DENGAN CARA YG BAIK"

tapi, bukan penulis SII yg tulis kan, tapi sumber share tu bnyk datang dari sini...saya tak tawu sama ada share benda ni bagus atau tidak, tapi pada pendapat saya, ia langsung tak meningkatkan keimanan dan mengaibkan...ini pendapat je taw (:

harap pemilik blog tak terasa hati..sorry (':

@aku budak klang, ya, tp mslhnya remaja skolah menengah yg byk ciri2 ni...

@BHAIHAQI COOL, :e: :e: :e:

@Aisyah, ehehe... :P

@Tanpa Nama, Bila gambar di up ke internet, maka kita kena bersedia dgn kesannya. Sbb tu fikir betul2 sblum up gmbr ke lmn sosial dan sebagainya.

@nurhamizatulzullraooh, setuju x susah nk cari perempuan yg xda ciri2 ni, zmn skrg ni?

@Farra Rashid, Mungkin cara sinis ni boleh buat ramai perempuan yg ada ciri2 ni, terfikir utk berubah.

@nur fatihin, wslm nur fatihin.

bahasa tersebut bkn sy yg mengarangnya. tetepi sy rasa, itulah realiti skrg. dlm usia seawal 13 dan 14 tahun, perempuan atau ank2 gadis kecil ramai yg terikut2 budaya yg tidak baik. Konon utk kelihatan hot dan cool.

dan bkn niat beri cth yg tidak baik, tetapi sekadar memberi contoh yg jelas...

tp mungkin ada benarnya teguran anda tu. kalau ramai yg minta post ni dipadam, sy akn segera padam.

Terima kasih krn meninggalkan pendapat.

hahahaa. saya pun ada buat duck mouth. tp rasanya dah delete.sebab dah tahu maksud posing mcm tuu

http://diarikukehidupanku.blogspot.com/2011/10/perlu-ke-kaum-hawa-bergambar-macam-nie.html

aku sokong ape ko cakap.. :)

Tak sesuai.. lebih kepada menghina ornag lain. Rasanya tak payah paste artikel ini kat blog "Syurga itu Indah"..memang tak sesuai..

mulot jgn biadap sgt , hati hati na post kt blog , org benci kite then nanti die menyumpah baru thu susa ta hidop , ingta sket manusia ta semue perfect , buadnye tbe tbe jodoh kao mcm ni , ha ta ke syok kn kn ?

memang la bkn penulis sbnar tp yg gedik gedik na post kt blog sndiri tu buad ape ? na timbulkan kemarahan org buad ape , be matured

:e: ya jaik knk anok...

noe: nang xguna pk 2dung...bwik malu jakkk....

assalamualaikum..emm..btw.. amik pengajaran apa yg ditegur n pada yg menegur tu, cuba menegur dgn cara yg baik. kita jgn cpt marah sbb kadang2 apa yg org marah kita atas niat menegur kesalahan kita, bukan kerana menghina kita tp kerana dia sayang kita. x nk kita trus terjerumus kearah kemurkaan allah. n org yg menegur cubalah menegur dgn mengunakan ayat yg lebih baik dan sopan supaya org yg ditegur itu tidak merasa marah dan sakit hati. pasal gambar tu pula.. rasanya lebih baik dibuang kerana boleh mengaibkan dia.. n jika nak menegur cara nya bergambar tegur lah secara direct dengan dia.. menegur dgn baik.. k.. hrp diterima teguran..wslm.. =)

@oh zyra, assalamualaikum... jgn mrh... ambil secara positif. sy tgk gmbr anda kat blog pun x bertudung... jd sblm attack sy, btlkan diri anda dulu... yg haram tetap haram...

@oh zyra, siapa yg tidak matang? hmm...

@Tanpa Nama, wslm... mcm ni la cara nak tegur org... sy seorang guru... kalau boleh sy nk semua manusia dlm dunia ni berakhlak... tak terpengaruh dgn budaya yg x elok...

Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

nak share dekat mana nie

dah agak dah mesti ada pompuan yang tak puas hati kata ada jugak yang tak betul dalam artikel ni. kan lebih baik terima dengan hati dan minda yang terbuka lepas tu bertaubat taknak buat lagi siap nasihat kwn2 pompuan yang lain jangan jadi macam tu biar naik tinggi darjat orang pompuan melayu yang dah semakin murah zaman sekarang ni

boleh aku tampar bg herot mulut itik tersbebut?

hahahahaha kelakar la..wpon i pompuan tp i x emo pon bc entry sebegini sbb i pon x suke pompuan2 yg berperangai gni ~ [written by "sweet"]

yang boleh saya katakan di sini dunia akhir zaman...kiamat dah dekat,..sama2 kita taubat tak kira lelaki dan perempuan.

@oh zyra, Agresif lebih jer ko nih? no.1 - 22 ko sapu abis ker? owh, paham dah..:l:

@ajida, sy dah buang button share... hehe

@ROJAK, setuju!

@Tanpa Nama, ehehe... silakan.

@Tanpa Nama, Malaysia ni dah teruk... jenayah, gejala sosial, seolah x dpt dibendung lagi...

@Tanpa Nama, :l::l::l:

bila nk komen..ape kate guna ayat baik...perkataan yang ada seperti 'B....T' tak sesuai..itu bukan sopan..lebih baik anda copy + paste je ayat sebenar...

Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang,
entri ini lebih kepada mendedah keburukan orang lain
jika ada terdengar alasan beralaskan dakwah
apa bacul benor katanya?
dakwah apakah ini?
menurut ustaz ustaz dan kata kata ulul 'amri
"Apa apa perkara apa jua sekalipun atau apa apa sahaja yang mendedahkan keburukan orang lain tetap diklasifikasikan sebagai mengumpat"

ketegasan dengan sebuah hadis sahih

"Sabda Rasulullah s.a.w., maksudnya:
Wahai orang yg beriman dgn lidahnya, tetapi belum beriman dengan hatinya. Janganlah kamu mengumpat kaum Muslim dan mengintip keaiban (menjaga tepi kain) mereka. Sesungguhnya, sesiapa yang mengintip keaiban dan mendedahkannya, meskipun dia berada di dalam rumahnya sendiri.
Riwayat Abu Daud

Sila letakkan diri saudara sebagai gadis terbabit dalam gambar
dlm bebanyak kes camni :marah,bimbang,murung oleh mangsa
Ini merupakan hal yang serius as siap ada gambar lagi tuh
sangat mengaibkan dengan explanation tentang gambar saudara seMuslim yang sangat mengaibkan dan menjatuhkan reputasi dan memijak mijak maruah dan penyerangan peribadi

dalam dunia masa kini
serangan peribadi kerap dilakukan
demi nafsu marah yang membuak buak
pelbagai cara akan dilakukan bagi memuaskan hati
seperti menyenaraikan senarai sebegini
kerana perasaan tersebut ancaman Allah diendahkan
dalam Surah Al Hujurat ayat ke 12 sila rujuk

---------
"SESIAPA YANG MENUTUP AIB SAUDARA MUSLIMNYA, MAKA ALLAH AKAN MENUTUP AIBNYA DI AKHIRAT" RIWAYAT AL TIRMIZI

--------
ISU INI DIBANGKITKAN DALAM MAJALAH SOLUSI ISU 52
TAJUK ARTIKEL :CEGAH FITNAH SIBER
JELAS MEMPERLIHATKAN BETAPA ISU INI AMAT MEMBIMBANGKAN KERANA MEMBAWA KEPADA PERPECAHAN UMAT
DAN JAUH SEKALI KE ARAH YANG PALING PENTING YAKNI
----------KESATUAN

Saya menghormati admin , mahu admin tetap mencoretkan perkataan yang diredhai Allah dan dicatat malaikat sebelah kanan
bukan kiri yang hanya menunggu keputusan laungan api neraka

----pinta Allah lebih firmkan steps admin ---Step to Jannah

----saya menggunaka concept #correctmeifimwrong

Islam Is Our Way Of Life : )


pembetulan hadis yang tak lengkap maaf

*

Lengkapnya hadis adalah seperti di bawah
---------
Sabda Rasulullah S.A.W., maksudnya:
"Wahai orang yg berimann dengan lidahnya, tetapi belum beriman dengan hatinya. Janganlah kamu mengumpat kaum Muslim dan mengintip keaiban ( menjaga tepi kain ) mereka. Sesungguhnya, sesiapa yang mengintip keaiban saudaranya, maka Allah akan mengintip keaiban dan mendedahkannya , meskipun dia berada di dalam rumahnya"

Riwayat Abu Daud


haha...paling x bley blah muka duck face tuh....hahaha

kenape saya rase mcm janggal la pulak bile ade perempuan yg gelakkan muke duck face budak perempuan tu....? kalau lelaki yg gelak boleh diterima la gak...sebab org lelaki takkan memahami perempuan...ala,pompuan biasala ade ciri2 gedik sejak kecik...cuma bergantung pada suasana didikan sesebuah keluarga jugak...sejauh mana sikap gedik mereka tu akan berkembang,sama ada secara terkawal atau tidak...saya masa kecik dulu pun sama.gedik.hehehe...tp saya ada abg yg garang,yg selalu control saya xboleh buat begitu,xboleh buat begini.maksud saya buat perangai gedik saya tulah..dulu saya rasa ntah apa2 ade abg yg mcm ni,tp sekarang saya sedar,abg saya nilah salah sorang insan yg membentuk karakter saya sekarang...biasa2 je.boleh berdikari,xperlu bergantung sgt dengan lelaki. tp yg problemnya saya xlemah lembut la..huhu..see? we all hv our own weakness...so don't judge people by 'kegedikan' mrka je,but see them through ur heart...apa pun bagi saya adalah tidak adil mengutuk sumbody yg kite xpernah kenal pun,walau betapa menjengkelkannya dia tu pada kita....sedikit perkongsian pendapat daripada saya, terima kasih...

Catat Ulasan

Kalau baik hati, komen lerr sikit... :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


PENGUMUMAN
Saya ada membiak pelbagai jenis ikan laga hiasan. Sesiapa yang berminat untuk membeli, bolehlah menghubungi saya (012). Ikan daripada jenis baka yang baik (ekor D), hanya berharga RM10. Harga masih boleh dirunding bagi pembelian lebih dari 3 ekor. Ikan boleh dipos, self collect, atau dihantar bagi kawasan berdekatan (Ipoh, Kuala Kangsar & Taiping).Namun bergantung kepada stok, kerana saya tidak membiak ikan laga sepenuh masa.Terima kasih.



BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

OhTuhan... Ku bersyukur mempunyai blog ini. Sebagai tempat aku memperbanyak ilmu dan meluah apa tersirat di kalbu. Namun hanya pada Mu Tuhan sebenar-benarnya tempatku untuk mengadu. Kau jadikanlah blog ini, blog yang memberi manafaat kepada sesiapa yang membukanya. Sebagaimana nama blog ini sendiri, Kau realisasikanlah harapanku untuk melihat keindahan syurgaMu Tuhan.



Slmt Dtg Ke Blog SII

Assalamualaikum... Selamat datang ke blog peribadi Muhammad Izuan Bin Tahrim... Kunjungan anda ke blog saya amat saya alu-alukan... Diharap melalui blog, kita dapat menjalinkan hubungan silaturrahim dan menjadi sahabat... Wassalam...

Tentang Penulis SII

Foto Saya
Dilahirkan dalam sebuah keluarga sederhana oleh ibu tersayang pada 8 hb Mac… Anak ke 2 dari 3 adik beradik…
Takkan tengok je? Klik yer :)

Arkib SII

Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates