Bagi memudahkan anda melihat keseluruhan tajuk entry, sila tekan SITEMAP pada menu di atas.

Baca Cerita Yang Best - Klik, Jangan Tak Klik!

blogspot

Salam satu Malaysia. Kecoh bila ada blogger yang buat entry, bahawa google akan buang blog yang tak mendaftarkan blog dengan menggunakan gmail. Mean, blogger yang log in dengan menggunakan email selain gmail seperti yahoo mail. Ramai blogger yang kecut perut. Time2 ni la baru nak buat gmail. Time2 ni la baru teringat nak backup blog.

Sebenarnya, aku sendiri risau juga... Walaupun aku menggunakan gmail, aku masih risau sebab duduk menumpang(blogspot)... Ye lah, bila duduk menumpang ni bila2 masa boleh kena halau. Teringin jugak satu masa nanti menggunakan dot com.

blogspot

Berbalik kepada cerita asal, sebenarnya semua tu adalah khabar angin sahaja. Ya, blogger.com akan buang blog, tetapi blog yang akaunnya tidak pernah aktif sebelum dan selepas tahun 2007. Bermaksud, blog yang tak pernah aktif langsung akan dihapuskan. So, janganlah risau. Korang kan pagi, petang, siang, malam, hupdate. Hehe...

Tapi bagi aku, ada baiknya menggunakan gmail. Kenapa??? Perasan tak bila ada blogger baru follow blog korang. Korang pun klik la gambar dia kat tempat follower tu dengat niat nak balas balik... Tapi bila korang klik, takda link blog dia pun. So how nak jejak balik??? Inilah salah satu kelemahan tak menggunakan gmail. Perkara ni dah terjadi pada member aku. Selalunya bila aku klik gambar, tak naek link blog dia, aku akan usha shoutmix, kot2 ada dia tinggalkan jejak kat situ... Hurm, oke la, sampai sini saja buat masa ni... Ada sape2 baik hati nak ajar aku wordpress tak???



8 orang menconteng:

Nasib baik saya register pakai email gmail.

Robot ada perasaan

google sayang akak..
dia tak kan buang blog akak
walaupun pakai blogspot je..
hahhaahh...
teringin jugak nak pakai domain sendiri..
tapi kadang2 rasa tak perlu sebab yakin
macam ayat kat atas..
hhheheheh

@Otromen Taro,pkai gmail gk sng...:l:

@diana, haha... ye la kak...

a'ahla..patot la bile org nk follow blog sye x bleh..maybe sbb sye pki yahoo mail kot..hurm, cnew ek nk tukar ke gmail??
buleh bantu?? =)

@nanako hayashi, create dlu akaun gmail. then cuba tgk kat setting, permission...

trime kasih

sapa kata x pkai gmail susah i'm not thats user ! ;P

Catat Komen

Kalau baik hati, komen lerr sikit... :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


PENGUMUMAN
Saya ada membiak pelbagai jenis ikan laga hiasan. Sesiapa yang berminat untuk membeli, bolehlah menghubungi saya (012). Ikan daripada jenis baka yang baik (ekor D), hanya berharga RM10. Harga masih boleh dirunding bagi pembelian lebih dari 3 ekor. Ikan boleh dipos, self collect, atau dihantar bagi kawasan berdekatan (Ipoh, Kuala Kangsar & Taiping).Namun bergantung kepada stok, kerana saya tidak membiak ikan laga sepenuh masa.Terima kasih.



BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

OhTuhan... Ku bersyukur mempunyai blog ini. Sebagai tempat aku memperbanyak ilmu dan meluah apa tersirat di kalbu. Namun hanya pada Mu Tuhan sebenar-benarnya tempatku untuk mengadu. Kau jadikanlah blog ini, blog yang memberi manafaat kepada sesiapa yang membukanya. Sebagaimana nama blog ini sendiri, Kau realisasikanlah harapanku untuk melihat keindahan syurgaMu Tuhan.



Slmt Dtg Ke Blog SII

Assalamualaikum... Selamat datang ke blog peribadi Muhammad Izuan Bin Tahrim... Kunjungan anda ke blog saya amat saya alu-alukan... Diharap melalui blog, kita dapat menjalinkan hubungan silaturrahim dan menjadi sahabat... Wassalam...

Tentang Penulis SII

Foto saya
Dilahirkan dalam sebuah keluarga sederhana oleh ibu tersayang pada 8 hb Mac… Anak ke 2 dari 3 adik beradik…
Takkan tengok je? Klik yer :)

Arkib SII

Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates