Bagi memudahkan anda melihat keseluruhan tajuk entry, sila tekan SITEMAP pada menu di atas.

Baca Cerita Yang Best - Klik, Jangan Tak Klik!

Assalamualaikum semua... Dah beberapa hari tidak menjenguk blog... Rindu pula rasanya... Hari ini saya nak berkongsi satu lagi hobi saya, iaitu memelihara kucing... Kadang2, bila saya terjumpa di tepi jalan pun, saya akan mengambil gambar... Mungkin ramai yang tidak sukakan kucing2 di tepi jalan kerana beranggapan kucing2 ini kotor dan membawa penyakit... Baiklah, nak lihat beberapa gambar yang saya tangkap???


Diriwayatkan dan Ali bin Al-Hasan, dan Anas yang menceritakan bahwa Nabi Saw pergi ke Bathhan, suatu daerah di Madinah. Lalu beliau berkata, “Ya Anas, tuangkan air wudhu untukku ke dalam bejana.”

Lalu, Anas menuangkan air. Ketika sudah selesai, Nabi menuju bejana. Namun, seekor kucing datang dan menjilat bejana. Melihat itu, Nabi berhenti hingga kucing tersebut selesai minum lalu berwudhu.

Nabi ditanya mengenai kejadian tersebut. Beliau menjawab, “Ya Anas, kucing termasuk perhiasan rumah tangga, ia tidak dikotori sesuatu, bahkan tidak najis.


4 orang menconteng:

sememangnye kucing2 ni ammmat comel..x salah kalo dorg ni dtg dari tepi jln...sape kite nk judge dorg kotor n bwk penyakit?bottomline,dorg pun makhluk allah jugak...yg pnting,dorg ni ammmmmmaaatttt commmeellll!!!!=)

@Tanpa Nama, :l: :l: :l: :l: :l:

saya setuju dengan awak..saya pun suka sangat dengan kucing.. comell.. kan?? ^^ .. kadang2 kucing ni bole buat saya ketawa.. terhibur tengok gelagat diorg ny.. huhu...

cara-melatih-anjing-berjalan-di-samping
melatih-anjing-berjalan-dengan-tali
melatih-anjing-pura-pura-mati
melatih-anjing-betah-di-kandang
cara-melatih-anjing-agar-tidak-keluar-rumah
cara-mudah-melatih-anjing-bermain-lempar-tangkap-bola

Catat Ulasan

Kalau baik hati, komen lerr sikit... :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


PENGUMUMAN
Saya ada membiak pelbagai jenis ikan laga hiasan. Sesiapa yang berminat untuk membeli, bolehlah menghubungi saya (012). Ikan daripada jenis baka yang baik (ekor D), hanya berharga RM10. Harga masih boleh dirunding bagi pembelian lebih dari 3 ekor. Ikan boleh dipos, self collect, atau dihantar bagi kawasan berdekatan (Ipoh, Kuala Kangsar & Taiping).Namun bergantung kepada stok, kerana saya tidak membiak ikan laga sepenuh masa.Terima kasih.



BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

OhTuhan... Ku bersyukur mempunyai blog ini. Sebagai tempat aku memperbanyak ilmu dan meluah apa tersirat di kalbu. Namun hanya pada Mu Tuhan sebenar-benarnya tempatku untuk mengadu. Kau jadikanlah blog ini, blog yang memberi manafaat kepada sesiapa yang membukanya. Sebagaimana nama blog ini sendiri, Kau realisasikanlah harapanku untuk melihat keindahan syurgaMu Tuhan.



Slmt Dtg Ke Blog SII

Assalamualaikum... Selamat datang ke blog peribadi Muhammad Izuan Bin Tahrim... Kunjungan anda ke blog saya amat saya alu-alukan... Diharap melalui blog, kita dapat menjalinkan hubungan silaturrahim dan menjadi sahabat... Wassalam...

Tentang Penulis SII

Foto saya
Dilahirkan dalam sebuah keluarga sederhana oleh ibu tersayang pada 8 hb Mac… Anak ke 2 dari 3 adik beradik…
Takkan tengok je? Klik yer :)

Arkib SII

Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates