Bagi memudahkan anda melihat keseluruhan tajuk entry, sila tekan SITEMAP pada menu di atas.

Baca Cerita Yang Best - Klik, Jangan Tak Klik!

Ini adalah soalan bocor paper sejarah SPM 2012. Jawab semua soalan. Dilarang senyum atau ketawa semasa menjawab. Kalau tidak, anda akan dijual.

1. Siapakah yang membuka Melaka?
a. Param
b. Parameswari
c. Paramugari Terlampau
d. Parameswara
e. Para-Para Sakura

2. Pada tahun 1771, seorang penjelajah Inggeris telah tiba di sebuah kawasan yang dikenali sebagai New Hebrides, siapakah dia?
a. Kapten Hook
b. Kapten Crook
c. Kapten Cook
d. Kapten Cool
e. Kapten Boleh

3. Siapakah yang pernah menjadi pemerintah Sarawak?
a. Cikgu Shida
b. Jimmy Neutron
c. James Bond
d. Sapok Biki
e. James Brooke

4. Siapakah yang membuka Pulau Pinang?
a. Torch Light
b. Traffic Light
c. Lighter
d. Light and Easy
e. Francis Light

5. Salah seorang pahlawan melayu terbilang?
a. Tuk Janggut
b. Tok Uban
c. Tuk SideBurn
d. Tuk Misai A Galak
e. To’ki

6. Pahlawan Melayu di Pahang?
a. Mat Kilau
b. Mat Pit
c. M Daud Kilau
d. Mat Sentul
e. Mat Rempit

7. Siapakah Residen Inggeris di Negeri Perak yang dibunuh oleh Datuk Maharajalela?
a. John Abraham
b. J.W.W Birch
c. Jay Jay
d. Jin Notty
e. Jimbit

8. Negara manakah yang menjajah Tanah Melayu selepas Portugis?
a. Ayam Belanda
b. Bela Anda
c. Blender
d. Belanda
e. Baju Bundle

9. Apakah antara hantaran yang diminta Puteri Gunung Ledang kepada Sultan Melaka?
a. 7 dulang hati nyamuk
b. 7 dulang french fries
c. 7 dulang tahi hidung
d. 7 dulang tahi lalat
e. 7 dulang bulu ketiak

10. Siapakah puteri Pahang yang mencintai Hang Tuah?
a. Tun Mahathir
b. Tan Tin Tun
c. Tun Tak Tahu Eja
d. Tun Teja
e. Tun Jane Abdullah

11. Siapakah puteri Negeri China yang berkahwin dengan Sultan Melaka?
a. Puteri Hang Li Po
b. Puteri Kodok
c. Puteri Lilin
d. Puteri Hang Go Poh
e. Puteri Hang Cing

12. Ikan apakah yang melanggar Singapura?
a. Ikan Laga
b. Ikan Pekasam
c. Ikan Kembung Masak Asam
d. Ikan kekek mak iloi-iloi
e. Ikan Todak

13. Siapakah Ketua Kominis Malaya?
a. CIMB Bank
b. Chin Peng
c. Soh Chin Aun
d. Chim Pan Zee
e. Chin Chau

50 orang menconteng:

1)b 2)e 3)d 4)b 5)e 6)e 7)c 8)e 9)c 10)a 11)e 12)c 13)f(lim guan eng)

@diana, :l::l::l::l::l:

kalau gini la soklan... mmg leh dapt fullmarks la..

arghhhhh aku tertipuuuuu lagiiii sikkk

@Sofya, tp kalau ikut skema pmarkahan, yg slah dpt mrkah. hehe

@k a k L a m p, :t: :t: :t:

hahaha... memang aku kena jual laa... :s:

majoriti jawapan a ni..ha..ha.. gilos!!

@RedVixen, memang dah lama nak juai redvixen nih!

@Adzriel @ Liza AB, eh kak liza gelak ek. nak kena juai???

kompem dapt a,klu soalan camni..:)

@nur aisya humaira, :h::h::h:

kalau soalan macam nie tak boleh jawab~~~bagi pelempang laju-laju~~~ hehehehe

@taliff, :d::d::d:

susahhhnye soklan .. tak mampu den na jawab ... hakhakak ..
kolo gini lah exam , kan best ...

@fyzah, :k::k::k:

:P: :P: :P:

macam mana betul ke,soalan ini semua tahun ini saya spm resau sangat la.....

ha...ha..ha.. knapa kta kana tiru orang lain ya

kita kena berusha sendiri supaya kita cept pandai
siapa yang spm dan pmr berusahalah sedikt jangn la tiru orng lain http://2.bp.blogspot.com/__hqk0jmhlcE/Sz8OYKZsCeI/AAAAAAAAALc/R9KzwNpH1nU/s200/20x20-boss.png

@Tanpa Nama, x la... hehe... ni soalan mengarut jee... :l:

pergh! best lau spm cam ni! sruh ar.. pm wat cmni! :l:

Ini STPM punya soalan lah...

:r: :r::r:

@Tanpa Nama

tipu jer 2.....

hope la soalan kluar mcm nie ..ahaha ..

cam plak sya tak leh pcya lah ngan soalan nie...
:p:

lu cam nim soalan dah pasti aku dpt straight la...cAyA lAh..

apa jwpan dia ..mcm x betul ja ..kc banyak2 soalan susa bha ..thankz

@Tanpa Nama, :l::l::l:

@Tanpa Nama, ni tahap universiti

@Tanpa Nama, memang tipu, dik... mcm mana boleh search soalan bocor kt google ni. hehe

@Tanpa Nama, kluar, sy brani potong kalau x kluar... mean, potong bawang... ahaha

@Tanpa Nama, :k::k::k:

@Tanpa Nama, mmg pilihan jwpn bg soalan ni mengarut. tp stiap soalan ada jwpn yg betul...

Tadhe hAl la ..hahahaha

bob marley...hahaha kencing pedih

untungg laa kalau soalan spm naik camni.. :a:

perghh soalan ...blh than jgak laa soaln yeww kuar cm uhh ..terbekk ;)

ala klau btul x pelah....

kalau cam nie..hehe.gernti dpat score.haha

Hi Diana it's sensitive issue for answer in question 13, u have to respect people as individual tks n reflex ur self when say something are not right ok.

@Tanpa Nama, kacang jer kan... hehe

@me `n' u!, hehe...

@Tanpa Nama, ramai rupanya google soalan bocor. heheh

@Tanpa Nama, :l: :l: :l:

mcm betul je ni masuk ;o

macam bodoh lawak kau,

soalan bangang..

Catat Ulasan

Kalau baik hati, komen lerr sikit... :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


PENGUMUMAN
Saya ada membiak pelbagai jenis ikan laga hiasan. Sesiapa yang berminat untuk membeli, bolehlah menghubungi saya (012). Ikan daripada jenis baka yang baik (ekor D), hanya berharga RM10. Harga masih boleh dirunding bagi pembelian lebih dari 3 ekor. Ikan boleh dipos, self collect, atau dihantar bagi kawasan berdekatan (Ipoh, Kuala Kangsar & Taiping).Namun bergantung kepada stok, kerana saya tidak membiak ikan laga sepenuh masa.Terima kasih.



BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

OhTuhan... Ku bersyukur mempunyai blog ini. Sebagai tempat aku memperbanyak ilmu dan meluah apa tersirat di kalbu. Namun hanya pada Mu Tuhan sebenar-benarnya tempatku untuk mengadu. Kau jadikanlah blog ini, blog yang memberi manafaat kepada sesiapa yang membukanya. Sebagaimana nama blog ini sendiri, Kau realisasikanlah harapanku untuk melihat keindahan syurgaMu Tuhan.



Slmt Dtg Ke Blog SII

Assalamualaikum... Selamat datang ke blog peribadi Muhammad Izuan Bin Tahrim... Kunjungan anda ke blog saya amat saya alu-alukan... Diharap melalui blog, kita dapat menjalinkan hubungan silaturrahim dan menjadi sahabat... Wassalam...

Tentang Penulis SII

Foto Saya
Dilahirkan dalam sebuah keluarga sederhana oleh ibu tersayang pada 8 hb Mac… Anak ke 2 dari 3 adik beradik…
Takkan tengok je? Klik yer :)
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates