Bagi memudahkan anda melihat keseluruhan tajuk entry, sila tekan SITEMAP pada menu di atas.

Baca Cerita Yang Best - Klik, Jangan Tak Klik!

Assalamualaikum, salam pagi jumaat dan salam satu Malaysia. Lama tak mengupdate entry, jadi saya harap entry saya kali ini memberi sedikit manfaat kepada anda, terutamanya yang sudi juga singgah walaupun tiada entry baru dari saya sekian lama.

e-kamus 5.02 free mediafire downloade-kamus 5.02

Dulu saya pakai e-kamus 5.01. Tapi kamus tu macam tak serasi je dgn saya. Selalu saja dia buat hal. Jadi saya beralih kepada kamus indonesia yang saya lupa namanya. Huhu... Tapi standard la, bahasa indonesia sedikit berlainan dari bahasa melayu.

Lepas format laptop beberapa bulan yang lalu, saya terus tak tergerak untuk install dictionary. Selalu guna google translate je. Tapi baru2 ni saya ada dapat e-kamus 5.02, iaitu version terbaru perisian e-kamus. So, bagi yang belum ada, bolehlah mencubanya dgn percuma.

e-kamus 5.02 free mediafire downloadUtk membuka kamus, terdapat butang merah yg mudah alih. Klik gambar utk paparan yg lebih jelas...

Macam biasa, kena ada WinRar dulu untuk extract. Lepas tu, install macam biasa (folder setup). Okay, ini adalah step penting yang sesetengah orang keliru. Bila dah siap install e-kamus di pc @ laptop anda, buka perisian tersebut, dan ia akan paparkan empat digit angka. Ingat angka tersebut.

e-kamus 5.02 free mediafire downloadKeygen diperlukan bagi mendapat key yg sah...

Kemudia double klik KgnKamus (folder keygen). Taipkan angka tadi dan tekan enter. Sekarang ia akan beri anda empat angka lain dan anda akan diminta untuk paste kan pada ruangan key. Ikut saja arahan yang diberikan dan anda akan dapat e-kamus professional edition yang takkan expired. Setel!


Download e-kamus 5.02 Di SINI




39 orang menconteng:

terima kasih atas perkongsian ilmu ni...semoga Allah dapat membalasnya...amin..

@Tanpa Nama, sama2... :-)

terima kasih banyak2x ...

@Tanpa Nama, sama2.

:l: thanks bro...

@Tanpa Nama, welcome :k:

mcm mane nk tmbh kn kamus?

@thecpits, kena download E-Kamus Add on Dictionary

thankssss =))

x ada pn 4 digit number tu...nak tgk kat mana?

alhamdulillah..dah ade kamus ni senang ckit nak buat keje..thanks..

terima kasih cikgu....:)))

@Nadia WmBaker, sama2...

terima kasih admin. SMOGA ALLAH MEMBALAS JASA BAIK ANDA :)

digit tu nk tgk kat ne

x de pun 4 dijit tu

bleh update link x dah mati la link ni

Link ni hidup. Mungkin saudara x tukar dns... malaysia dah block mediafire ni.

xblok la mediafire..ok ni kat malay

x ade pun keygen tu mcm mn nk dpt

ruangan key kt mane? xjmpe pon..

Bagi sesiapa yang memerlukan Kamus Melayu Cina, anda boleh mendapatkannya secara percuma di:
http://ekamus.site88.net/index.php/viewpage/7.xhtml

nie yang crack.. xbaik le.. beli le yang original..

@zfc, terima kasih...

salam..mana ruangan key? xjumpa pon..

ruangan key tu mane ye?

xboleh pon

cmna sya nk download kamus ni? x bleh la... bleh sape2 gtau

TQ..

trima kasih ye!

mmg d'best....mudah bg org yg tak bape nk pandai english mcm saya

sy nk tnya, dimana nk cri ruangan key code utk kamus ini? sbb sy cri tidak jumpa

Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

kenapa selepas install saya klick icon kamus bewarna merah di desktop kemudian keluar gini "database error,please restart the program"??

Adakah kamus ni boleh guna pada windws 7 64-bit ??

kmus ni boleh sy pakai dgn baik.. mmg kmus ni percume ke daripada pemiliknya ?

trm ksh, kmus ni bolh digunakan dgn baik di lptop sy.. mmg kmus ni free ke daripada pemiliknya ?

tq 4 in4mation

Maaf..kamus ini bukan FREE.. ianya crack dan salah disisi undang2..

jadi jika anda ingin gunakan perisian ini, belilah..

ok tq master...

Catat Ulasan

Kalau baik hati, komen lerr sikit... :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


PENGUMUMAN
Saya ada membiak pelbagai jenis ikan laga hiasan. Sesiapa yang berminat untuk membeli, bolehlah menghubungi saya (012). Ikan daripada jenis baka yang baik (ekor D), hanya berharga RM10. Harga masih boleh dirunding bagi pembelian lebih dari 3 ekor. Ikan boleh dipos, self collect, atau dihantar bagi kawasan berdekatan (Ipoh, Kuala Kangsar & Taiping).Namun bergantung kepada stok, kerana saya tidak membiak ikan laga sepenuh masa.Terima kasih.



BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

OhTuhan... Ku bersyukur mempunyai blog ini. Sebagai tempat aku memperbanyak ilmu dan meluah apa tersirat di kalbu. Namun hanya pada Mu Tuhan sebenar-benarnya tempatku untuk mengadu. Kau jadikanlah blog ini, blog yang memberi manafaat kepada sesiapa yang membukanya. Sebagaimana nama blog ini sendiri, Kau realisasikanlah harapanku untuk melihat keindahan syurgaMu Tuhan.



Slmt Dtg Ke Blog SII

Assalamualaikum... Selamat datang ke blog peribadi Muhammad Izuan Bin Tahrim... Kunjungan anda ke blog saya amat saya alu-alukan... Diharap melalui blog, kita dapat menjalinkan hubungan silaturrahim dan menjadi sahabat... Wassalam...

Tentang Penulis SII

Foto Saya
Dilahirkan dalam sebuah keluarga sederhana oleh ibu tersayang pada 8 hb Mac… Anak ke 2 dari 3 adik beradik…
Takkan tengok je? Klik yer :)

Arkib SII

Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates