Bagi memudahkan anda melihat keseluruhan tajuk entry, sila tekan SITEMAP pada menu di atas.

Baca Cerita Yang Best - Klik, Jangan Tak Klik!

Salam satu Malazi. Sepanjang pengalaman aku tolong installkan software pada laptop kawan2, aku dapati ramai yang masih tak tahu cara menggunakan crack.Takpe… Aku dulu pun tak tahu juga. Benda ni mudah je sebenarnya. Hari ni aku akan ajar korang, k…

Cara menggunakan crack ni sama je. Tak kira la korang nak crackkan game, converter, dan sebagainya. Tapi hari ni, aku akan beri contoh cara intuk install dan gunakan crack untuk IDM.

Download IDM di SINI

Mula2 buka installer dia. Yang ada dot exe tu…

Lepas siap install, idm akan muncul pada taskbar. Klik kanan pada icon idm yang kaler hijau tu, exit. Kalau korang tak faham, tekan ctrl+alt+del untuk buka task manager… Cari IDMan.exe, kemudian end task.

Okay, sekarang buka folder crack. Copy file exe yang icon dan namanya sama dengan software idm yang telah korang install pada program file. Tak faham??? Korang kena cari directory yang telah korang install pada step mula2 tadi. Contoh: C:\Program Files\Internet Download Manager

Paste crack tersebut dan gantikan file asal.

Last step, masukkan registration key. Ada 32bit dan 64bit. Korang kena tahu la korang pakai window yang mana. Kalau masih konfius, tekan start menu dan klik kanan pada computer. Tengok system type. Lepas tu, setel… Senang kan? Cuma pastikan korang tak update idm bagi mengelakkan idm anda jadi trial.

Sebarang komen dan pertanyaan dialu2kan…

5 orang menconteng:

file die .rar 2..cm ne ek??

jaza kallahu khairun khathiro'

Terima kasih daun keladi :)

thaks ya!!!menjadi lah...

macam payah je...reti ar..

Catat Ulasan

Kalau baik hati, komen lerr sikit... :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


PENGUMUMAN
Saya ada membiak pelbagai jenis ikan laga hiasan. Sesiapa yang berminat untuk membeli, bolehlah menghubungi saya (012). Ikan daripada jenis baka yang baik (ekor D), hanya berharga RM10. Harga masih boleh dirunding bagi pembelian lebih dari 3 ekor. Ikan boleh dipos, self collect, atau dihantar bagi kawasan berdekatan (Ipoh, Kuala Kangsar & Taiping).Namun bergantung kepada stok, kerana saya tidak membiak ikan laga sepenuh masa.Terima kasih.



BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

OhTuhan... Ku bersyukur mempunyai blog ini. Sebagai tempat aku memperbanyak ilmu dan meluah apa tersirat di kalbu. Namun hanya pada Mu Tuhan sebenar-benarnya tempatku untuk mengadu. Kau jadikanlah blog ini, blog yang memberi manafaat kepada sesiapa yang membukanya. Sebagaimana nama blog ini sendiri, Kau realisasikanlah harapanku untuk melihat keindahan syurgaMu Tuhan.



Slmt Dtg Ke Blog SII

Assalamualaikum... Selamat datang ke blog peribadi Muhammad Izuan Bin Tahrim... Kunjungan anda ke blog saya amat saya alu-alukan... Diharap melalui blog, kita dapat menjalinkan hubungan silaturrahim dan menjadi sahabat... Wassalam...

Tentang Penulis SII

Foto Saya
Dilahirkan dalam sebuah keluarga sederhana oleh ibu tersayang pada 8 hb Mac… Anak ke 2 dari 3 adik beradik…
Takkan tengok je? Klik yer :)
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates