Bagi memudahkan anda melihat keseluruhan tajuk entry, sila tekan SITEMAP pada menu di atas.

Baca Cerita Yang Best - Klik, Jangan Tak Klik!

Buah Açai Berry (sebutan: asahi) ialah sejenis buah yang hanya terdapat di hutan Amazon dan telah menjadi makanan tambahan dan terkini di pasaran. Kajian telah mendapati bahawa buah Açai Berry mengandungi DUA kali ganda khasiat anti-oksida jika dibandingkan dengan buah Blueberry, Delima (Pomegranates) atau apa jua buah-buahan yang terkenal dengan khasiat yang sama. Buah Açai Berry juga terbukti membekalkan pelbagai faedah kesihatan yang lain. Buah Açai Berry berbentuk seolah buah Blueberry. Berbuah dua kali setahun di Selatan Amerika (hutan Amazon), pokoknya tinggi dan kelihatan seolah pokok Palma (terkenal di Utara Amerika) dan kalau di Malaysia, hampir kepada pokok buah Pinang. Kemampuan buah Açai Berry yang mampu memulihkan secara SEMULAJADI tubuh badan kita daripada penyakit-penyakit kritikal; telah membuat Dr. Charles Schuass (pengasas ORAC - Oxygen Radical Absorbance Capacity) menjalankan kajian tentang khasiat buah Açai Berry.

Corak pemakanan kita seharian tidak mencukupi dengan makanan yang berasaskan anti-oksida dan membantu sistem badan kita yang makin lama mengumpul radikal-radikal bebas. Sepertimana kajian sains telah menunjukkan bahawa radikal-radikal bebas ini yang menjadi punca utama sistem penuaan awal, pertumbuhan kanser dan pelbagai masalah kesihatan yang serius. Maka dengan itu, Monavie telah dipatenkan.

Monavie ialah gabungan antara buah Açai Berry serta 18 jenis buah-buahan terpilih dan terbaik dunia untuk membekalkan daya tenaga paling optimum untuk badan kita. Buah Açai berry sendiri terdiri daripada kandungan-kandungan protein, lemak, fiber, vitamin, mineral-mineral dan garam-galian unik dan berkualiti untuk pemulihan SEMULAJADI daripada pelbagai penyakit.

Ibu pejabat yang bertempat di Utah Amerika Syarikat, Monavie diproses mengikut sistem piawaian GMP yang mementingkan kebersihan, ketulenan serta kepakaran teknologi. Monavie baru diperkenalkan pada 2005 di Amerika Syarikat tetapi telah berkembang dan mendapat pengiktirafan dengan begitu pesat dan pantas di Amerika Syarikat dan Eropah.

Keberkesanan gabungan 19 jenis buah-buahan terpilih yang terkandung di dalam setiap botol Monavie telah terbukti sejak diperkenalkan pada tahun 2005 di Amerika Syarikat. Kini, Monavie telah berkembang dan mendapat pengiktirafan dengan begitu pesat dan pantas di Amerika Syarikat, Eropah dan Asia.


2 orang menconteng:

nak beli lawati
http://www.mysimplifieds.com/juice-monavie-sedap-berkhasi-nutrition-beauty-health-classifieds-1381510

Maaf lahh saya ckapa bukan semua orng boleh terima minum produk Monavie.. Memang lah elok bagi sesetengah orang . Sebagia contoh bukan semua orng boleh derma darah dan menerima darah .

Catat Ulasan

Kalau baik hati, komen lerr sikit... :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


PENGUMUMAN
Saya ada membiak pelbagai jenis ikan laga hiasan. Sesiapa yang berminat untuk membeli, bolehlah menghubungi saya (012). Ikan daripada jenis baka yang baik (ekor D), hanya berharga RM10. Harga masih boleh dirunding bagi pembelian lebih dari 3 ekor. Ikan boleh dipos, self collect, atau dihantar bagi kawasan berdekatan (Ipoh, Kuala Kangsar & Taiping).Namun bergantung kepada stok, kerana saya tidak membiak ikan laga sepenuh masa.Terima kasih.BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

OhTuhan... Ku bersyukur mempunyai blog ini. Sebagai tempat aku memperbanyak ilmu dan meluah apa tersirat di kalbu. Namun hanya pada Mu Tuhan sebenar-benarnya tempatku untuk mengadu. Kau jadikanlah blog ini, blog yang memberi manafaat kepada sesiapa yang membukanya. Sebagaimana nama blog ini sendiri, Kau realisasikanlah harapanku untuk melihat keindahan syurgaMu Tuhan.Slmt Dtg Ke Blog SII

Assalamualaikum... Selamat datang ke blog peribadi Muhammad Izuan Bin Tahrim... Kunjungan anda ke blog saya amat saya alu-alukan... Diharap melalui blog, kita dapat menjalinkan hubungan silaturrahim dan menjadi sahabat... Wassalam...

Tentang Penulis SII

Foto saya
Dilahirkan dalam sebuah keluarga sederhana oleh ibu tersayang pada 8 hb Mac… Anak ke 2 dari 3 adik beradik…
Takkan tengok je? Klik yer :)

Arkib SII

Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates