Bagi memudahkan anda melihat keseluruhan tajuk entry, sila tekan SITEMAP pada menu di atas.

Baca Cerita Yang Best - Klik, Jangan Tak Klik!




Dalam Bandar Fukuoka di Jepun, mereka mempunyai sebuah bangunan hebat yang bernama "acros Fukuoka" dengan dua sisi yang sangat berbeza iaitu satu sisi kelihatan seperti bangunan pejabat konvensional dengan dinding kaca, namun di sisi lain terdapat atap bertingkat besar yang menyatu dengan taman .

Taman teres, yang mencapai sekitar 60 meter di atas tanah, mengandungi sekitar 35.000 tanaman mewakili 76 spesies. Sebuah atrium besar berbentuk setengah lingkaran dan segitiga lobi memberikan kontras ke hijau, dalam ruangan ini adalah sebuah dewan simfoni, pejabat dan kedai.

Bangunan ini dibina di ruangan hijau yang masih tersisa di pusat bandar. Bumbung hijau mengurangkan pengambilan tenaga bangunan, kerana itu membuat suhu di dalam lebih konstan dan selesa. atap hijau juga menangkap aliran air hujan, dan menyokong kehidupan serangga dan burung.


3 orang menconteng:

cantik...

aku suka bangunan mcm ni

seronok! nak 1 kat sini!

Catat Komen

Kalau baik hati, komen lerr sikit... :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


PENGUMUMAN
Saya ada membiak pelbagai jenis ikan laga hiasan. Sesiapa yang berminat untuk membeli, bolehlah menghubungi saya (012). Ikan daripada jenis baka yang baik (ekor D), hanya berharga RM10. Harga masih boleh dirunding bagi pembelian lebih dari 3 ekor. Ikan boleh dipos, self collect, atau dihantar bagi kawasan berdekatan (Ipoh, Kuala Kangsar & Taiping).Namun bergantung kepada stok, kerana saya tidak membiak ikan laga sepenuh masa.Terima kasih.



BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

OhTuhan... Ku bersyukur mempunyai blog ini. Sebagai tempat aku memperbanyak ilmu dan meluah apa tersirat di kalbu. Namun hanya pada Mu Tuhan sebenar-benarnya tempatku untuk mengadu. Kau jadikanlah blog ini, blog yang memberi manafaat kepada sesiapa yang membukanya. Sebagaimana nama blog ini sendiri, Kau realisasikanlah harapanku untuk melihat keindahan syurgaMu Tuhan.



Slmt Dtg Ke Blog SII

Assalamualaikum... Selamat datang ke blog peribadi Muhammad Izuan Bin Tahrim... Kunjungan anda ke blog saya amat saya alu-alukan... Diharap melalui blog, kita dapat menjalinkan hubungan silaturrahim dan menjadi sahabat... Wassalam...

Tentang Penulis SII

Foto saya
Dilahirkan dalam sebuah keluarga sederhana oleh ibu tersayang pada 8 hb Mac… Anak ke 2 dari 3 adik beradik…
Takkan tengok je? Klik yer :)

Arkib SII

Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themes Templatesfreethemes4all.comFree Blog TemplatesLast NewsFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree Web Templates